Bu vatanın her karış toprağına sevdalıyız

7 Eylül 2013 Cumartesi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, TRT FM`nin sevilen programı “Gezdim, Gördüm, Sevdim”; programına katıldı. Deniz Sezer`in hazırlayıp sunduğu programa telefonla bağlanan Başkan Külcü, Çorum`la ilgili bilgiler verdi.

Çorum`un binlerce yıllık bir tarihe sahip olduğunu ve farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış görülmesi ve gezilmesi gereken bir kent olduğunun belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Çorum`da nereyi kazsanız oradan tarih fışkırıyor. Biz bu medeniyetlerin sahibi değiliz. Tüm millet adına onların bekçiliğini yapıyoruz”; dedi.

Çorum`un ülkedeki ve dünyadaki değişimi yakından takip eden bir kent olduğunu ifade eden Başkan Külcü, “Artık dünyada ülkeler bir birleriyle rekabet ederken, şehirlerin rekabeti konuşulmaya başladı. Bizler de şehrimizi kentlerin rekabetinde geride bırakmamak için hem Belediye olarak hem de Sivil Toplum Kuruluşları olarak el ele vererek gayretli bir şekilde çalışıyoruz”; dedi.

Çorumlu iş adamlarının girişimcilikleri, kazandıkları paraları yine kendi memleketlerine yatırdıklarına vurgu yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Çorumlu sanayicilerimizin bu tutumu Çorum`da sanayi kültürünün gelişmesine vesile olmuştur. Türkiye`de işsizlik oranı % 10`lar civarında iken Çorum`da bu % 5 civarındadır. Şehrimizin her tarafında fabrika bacaları tüterek, insanımıza iş kapısı, aş kapısı olmaktadır”; dedi.

Başkan Külcü, Çorum yemekleri hakkında da TRT FM dinleyicilerine bilgi verdi. Çorum`un kültür ve sanatının yanında yemek kültürü bakımından da oldukça zengin olduğunu ifade etti. Külcü, “İskilip Dolması, Keşkek, Çorum Beşlisi, Çorum Baklavası ile yemek kültürünün zenginliğini ortaya koymaktadır. Düğünlerimizde, damat giydirme, kına geceleri, sinsin oyunu ve Çorum yöresine ait halk oyunları ile geleneklerimiz devam etmektedir. Çorum Belediyesi olarak kaybolmaya yüz tutmuş gelenek ve göreneklerimizin bizden sonraki nesillere de sağlıklı bir şekilde aktarılması için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Tüm TRT FM dinleyicilerini Çorum`a davet ediyoruz”; dedi.