30°C parçalı az bulutlu

30°C parçalı az bulutlu

BU ÜLKENİN YARINLARI SİZLERSİNİZ

18 Aralık 2012 Salı

Ticaret Meslek Lisesi (TML) Demokrasi, İnsan Hakları ve Yurttaşlık Kulübü`nün düzenlediği “örnek yurttaş”; projesi kapsamında öğrenciler tarafından 2012 yılının örnek yurttaşı seçilen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, TML`de konferans verdi.

Öğrencilerin alkışları eşliğinde salona gelen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, öğrencilerden kendilerini geleceğe çok iyi hazırlamalarını tembih ederek, çok kitap okumaları ve Türkçe’ye sahip çıkmaları konularında uyardı. Külcü, öğrencilere “Türkiye`nin geleceği sizlersiniz”; dedi.

“Her şey insan için yaratılmıştır. Hayat anlayışımızı insanı merkeze alarak şekillendirmeliyiz.” diyen Külcü, insana saygı duyulması için sadece insan oluşunun bile yeterli geleceğini hatırlatarak, dünyada yaşanan zulme ve sömürülere örnekler vererek, batı medeniyetinin ikiyüzlü bir medeniyet olduğunu, akan gözyaşı ve kanın batının umurunda olmadığını ifade etti.

Demokrasi ve insan haklarının içini dolduran gerçek değerlerin, Türkler’in medeniyet değerleri olduğuna işaret eden Külcü, “Dünyanın bencillikten kurtulması lazım. Ne pahasına olursa olsun, çıkarını korumak için öldürmek caizse, iş o batı medeniyetinin anlayışıdır. Batı medeniyeti kendine bile hayrı olmayan bir medeniyettir. Biz kendimize iyi bakıp, kendimizi çok iyi yetiştirmeliyiz. Birleşmiş Milletler şu anda zalimin zulmünü alkışlayan bir kurum haline geldi. Onlar kendi çıkarlarının olduğu yerde, sömürülerini daha da artırmak için demokrasi getirdikleri iddiasıyla ülkeleri işgal ediyorlar. Demokrasi kendi içinde güzellikleri olan, ancak uygulamadan doğan aksaklıkları da bünyesinde barındıran bir olgudur. Cumhuriyet tak başına halkın sesini devlet yönetimine tam anlamıyla yansıtmaz ki bunun örnekleri pek çok ülkede görülebilir. Adında cumhuriyet bulunan pek çok ülkede demokrasi yoktur. Demokrasi, cumhuriyetin nasıl olacağını belirler.”; dedi.

Türkiye`nin, yıllardır bürokratik cumhuriyetle idare edildiğini ve geçmişte belli bir seçkinler sınıfının oluştuğunu dile getiren Başkan Külcü, “Türkiye büyük bir değişim yaşıyor. Bürokratik cumhuriyetten demokratik cumhuriyete geçiyoruz. Bu dönüşümle birlikte, devlet vatandaşına emir eden buyurgan devlet, soğuk yüzlü devlet olmaktan çıkıp, vatandaşına hizmet eden sıcak yüzlü bir devlet haline geliyor. Bir süre sonra yönetim mekanizmasında gençlerimiz olacak, biz buraları ve ülkemizi gençlerimize emanet edeceğiz. Gençlerimizin kendilerini geleceğe göre yetiştirip, en iyi donanımlarla donanmasını istiyoruz. Bunun en önemli yolu çok okumak ve diline sahip olmaktan geçiyor.”; dedi.