Bu millet yaşadıklarından ders aldı

15 Nisan 2013 Pazartesi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Saat Kulesi yanında açılan Kutlu Doğum standının açılışında yaptığı konuşma Peygamber Efendimiz`in (S.A.V) dünyaya teşrifinin sadece anlatılmasının yeterli olmadığını, anlaşıldıktan sonra da O`nun düşüncelerini yaşamak ve yaşatmamız gerektiğini söyledi.

Allah`ın insanları diğer varlıklardan farklı yarattığını, Peygamber Efendimiz`i de bütün insanlardan ve peygamberlerden üstün mertebede yarattığını belirten Başkan Külcü, “O Peygamber ki daha doğmadan geleceği belli idi. Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim de O`nda sizin için güzel örnekler vardır”; dedi.

Başkan Külcü, İslam’ın sancaktarlığını yapmış olan bu ülkede Kuran-ı Kerim`i okumanın yasak olduğu ve yıllarca insanların ceza evlerinde kaldığını ifade ederek “İnsanlarımız bu acıları, zulümleri yaşadı. Bize öyle bir din, öyle bir İslam vaat etmeye çalıştılar ki “doğarken kulağa ezan okunsun, ölürken sala`sı verilsin. İşte bu millet yaşadıklarından ders aldı. O zulmü bu millete yaşatan anlayışa zihniyete dur dedi.”; dedi.

“Bugün gelinen noktada yaşanan sıkıntılardan ders alındığını ve başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bu milletin aslına rücu ederken yerde ne kadar taş varsa temizliyorlar.”; diyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Dün Kuran okumak yasakken, İmam Hatipler kapatılırken, bugün millet çocuğunu istediği okula göndersin istediği eğitimi aldırsın diye hükümetimiz 4+4+4 eğitim sistemini getirdi. Kuran-ı Kerim okullarda seçmeli ders olarak verilmeye başlandı. Allah Resulü`nü öğrenmesini için onu da seçmeli ders olarak koydular. Bizim üzerimize düşen anne babalara tavsiyede bulunmak, çocuklarınızı dini eğitimi en iyi şekilde öğrenebileceği okullara gönderin, demek olmalı. Bunun yanı sıra da çocuğunuz modern ilimlerden geri kalmamalı. Hem matematiği, fiziği, hem de dini eğitimleri aynı anda görebileceği okulları tercih edin.”; dedi.