21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

BU GİRİŞİM ÇORUM’A ÖRNEK OLACAK

20 Şubat 2012 Pazartesi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, halka arz olan Hitit Holding’in geleceğe daha güçlü adımlarla yürümesi için Çorumlular olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Sait Börekçi’nin, Hitit Holding’i halka arz ederek Çorum’a yeni bir vizyon, yeni bir bakış açısı kazandığını söyledi. Külcü, bu girişimin Çorum’daki diğer firmalara da örnek olmasını, diğer firmaların da kendilerini bu yönde değerlendirmesine vesile olması temennisinde bulundu.

Dünya kocaman bir köy haline geldiğini belirten Külcü, “Biz de iş adamları olarak pozisyonlarımızı doğru belirlemek ve adımlarımızı doğru atmak zorundayız. Hayat bisiklet sürmeye benziyor. Bisikletin pedallarını ne kadar hızlı çevirirsek o kadar çok mesafe alırız. Pedalı bıraktığımız ilk anda yavaşladığımızı anlayamayabiliriz ancak yavaşladığımızı belki de yere düştüğümüzde anlarız” dedi.

Türkiye’nin ekonomik anlamda büyük değişim yaşadığına dikkat çeken Külcü, “Tüm dünyaya parmak ısırtan, gıptayla bakılan bir ülkeyiz hamdolsun. Allah düzenimizi bozmasın. Dün borç para ile borç faizi ödeyen ülke iken bugün New York Times’in baş editörünün Babacan’a ‘bunu nasıl başardınız. Bunun dersini anlatın. Avrapa’ya bunu anlatın’ dediği noktaya geldik. Türkiye global anlamda bu değişimi yaşarken bizlerin de Hitit Holding gibi o değişimi yakalayabilmemiz lazım.” şeklinde konuştu.