BTK ÜYELERİNDEN BAŞKAN KÜLCÜ’YE ZİYARET

1 Haziran 2012 Cuma

Türkiye`de İnternet Kullanımı ve Güvenli İnternet konulu panele katılmak üzere Çorum`a gelen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü makamında ziyaret etti. Ziyarette Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 2. Başkanı Dr. T. Ayhan Beydoğan, Başkan Yardımcısı Kuddusi Yazıcı, kurul üyeleri Dr.İhsan Kulalı, Galip Seray, Yaşar Gök, Ankara Bölge Müdürü İsmail Karayılan ve Samsun Bölge Müdürü Ahmet Tor ile Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Karakaya ve Alper Zahir de hazır bulundu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, günümüzde internetin artık hayatımızın bir parçası haline geldiğini, iş yaşamının olmazsa olmazları arasında yer aldığını söyledi. Teknolojik gelişmelerinin iyi yanları olduğu gibi bu teknolojinin kötü niyetli kişilerin eline geçtiğinde insanlığa zararlı hale gelebildiğinin altını çizen Başkan Külcü, bu nedenle tüm ailelerin güvenli internet rehberi edinmesi gerektiği, ailelerin de internet kullanımı konusunda yeterli bilgi sahibi olmaları gerektiğinin altını çizdi. Başkan Külcü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer`e Çorum`da gerçekleştirdikleri “İnternet Kullanımı ve Güvenli İnternet”; konulu panel nedeniyle teşekkür etti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer de günlük yaşantımızın bir parçası haline gelen internet kullanımının özellikle çocuklar arasında güvenli bir şekilde kullanılabilmesi amacıyla kurum olarak çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Ailelerin çocuklarına bilinçli bir internet kullanıcısı olması için tavsiyelerde bulunan Acarer, “Çocuğunuzun bilgisayarda oynadığı oyun ve siteler hakkında bilgi edinin. Çocuklarınızın sosyal ağ üyeliklerini izleyin. İnternette karşılaştığı her şeye inanmaması konusunda çocuğunuzu uyarın ve internette karşılaştığı bir sorun olduğunda çocuğunuzun bu durumu sizinle rahatça paylaşabileceği konusunda çocuğunuza güven verin. Çocuğunuzla internet kullanımıyla ilgili kurallar belirleyin”; dedi.