Bizi güçlü kılacak olan değerlerimizdir

27 Ekim 2016 Perşembe

2016 Rio Olimpiyatlarında güreşte altın madalya alarak ülkemizi gururlandıran Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Taha Akgül, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Taha Akgül`ü Türkiye`nin bağrına bastığını, Rio’da şampiyon olduktan sonra al bayrağı dalgalandırıp, İstiklal Marşını söylettiğinde milletçe gururlandıklarını söyleyerek “Bizler duygusal bir toplumuz. Her defasında böyle başarılar yaşadığımızda tüylerimiz diken diken oluyor. Çorum Belediyesi güreş takımımızda elde ettiği başarılarla ülkemizin ve Çorum’umuzun adını dünyaya duyurmaya devam ediyor”;dedi.

Türk kültürüne ait olan değerleri yıpratmadan, onları kaybetmeden bu başarıları yaşamanın çok daha önemli olduğunu ifade eden Başkan Külcü, “Sportif başarı bir sporcu için öncelikli. Ama sportif başarıyı yakalarken bizi millet yapan değerlerimizi de yaşatmalı. Bizi güçlü kılacak olan bu değerlerimizdir. Başarıyı yakalamak ve şampiyon olmak zor. Ama zirveye çıktıktan sonra zirvede kalmak ondan daha zordur. Taha`yı ve tüm ekibini, hocalarımızı tebrik ediyorum.”; dedi.

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Taha Akgül de yaptığı konuşmada Çorum`un kendisi için önemli bir şehir olduğunu belirterek “2016 Türkiye Şampiyonası Çorum’da yapılmış ve burada Türkiye şampiyonu olmuştum. Allah bizlere dünyanın en büyük spor organizasyonda ağır sıklette şampiyon olmayı nasip etti. Serbest güreşte zirveye çıkardı. Dünyada 7 milyarda 1 olanı başardık. 1996 yılında ağır sıklette Mahmut Demir’den sonra ülkemize ihtiyacı olduğu bir dönem 20 seneden sonra şampiyonluğu getirdik. Bizlerin her zaman duacısı olan milletimize şükranlarımı sunuyorum”; dedi.

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Taha Akgül Rio olimpiyatlarında giydiği formaları Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül’e hediye etti.

Ziyarette Akgül’e, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Milli Takım hocası Abdullah Çakmar ve güreş hocaları da eşlik etti.