33°C parçalı az bulutlu

33°C parçalı az bulutlu

BİRLİKTE YAPIP BAŞARIRSAK, BİRLİKTE MUTLU OLURUZ

14 Kasım 2012 Çarşamba

Ahi Evran Projesi’nin ortaya atıldığı günden itibaren, konuya itidalli yaklaşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ÇESOB ve Ahi Evran Kooperatifi yöneticilerinin ziyaretinde, projede yapılan değişikliğin ardından projeye desteğini ilk kez net ifadelerle açıkladı ve projenin içeriği hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Ziyarette, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, “Ahi Evran Projesi’nin belediyesiz olmayacağına inanıyoruz, Başkanımızdan hayırlı bir haber bekliyoruz.” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ve oda başkanlarının da hazır bulunduğu ziyarette, beklenen açıklamayı yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Projeyi kısır çekişmelerden kurtararak, böyle bir konsept değişikliğine giden Ahi Evran yöneticilerini kutluyorum. Hepimiz aynı geminin içindeyiz, birlikte yapıp başarırsak, birlikte mutlu oluruz.” dedi.

Projenin şöyle mi olacak, böyle mi olacak şeklinde uzun tartışmalara sahne olduğunu, projeyle ilgili herkesin kendi umduğu gibi bir tartışma sürdürdüğünü ifade eden Belediye Başkanı Külcü, proje hakkında en az konuşan tarafın belediye ve esnaf olduğunu söyledi.

Projenin arsası olarak Ankara Yolu üzerinde bulunan Ahlatçı Otomotiv’in arkasında yer alan araziyi işaret eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 13 meslek gurubunun bu bölgede gerçekleştirilecek proje dahilinde Ahi Evran’a taşınacağının işaretini verdi.

Ortak akılda buluşmanın önemine vurgu yapan Başkan Külcü, konuyu kısır çekişmelerden kurtararak, olumlu bir konsepte taşıdıklarını, bu nedenle Ahi Evran yöneticilerine teşekkür ettiğini dile getirdi.

Yaklaşık 1000 dönümlük bir alanın bu proje kapsamında planlanacağını bildiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yapılması planlanan Ahi Evran bölgesine, keresteci, hurdacı, mermerci, kömürcü, inşaat malzemecisi, karoserci, kargo firmaları, demir doğramacılar gibi meslek guruplarından oluşan toplam 13 meslek gurubunun taşınacağını duyurdu.

Başkan Külcü, ayrıca site içerisinde cami, banka, eğitim alanı, sağlık ocağı, itfaiye gibi sosyal donatılarda yer alacak. Yeni konseptle hazırlanan projede olmayan tamirci esnafını da Küçük Sanayi Sitesi eteklerine yapılan yeni dükkanlara taşıyacağız. Küçük Sanayi Sitesi`ne sığmayan ancak OSB ölçeğine ulaşmayan işletmeler de Ahi Evran`a taşınabilecek”; dedi.

Şehrin gelişimi önündeki engel olarak gördükleri Sanayi Çarşısı içindeki planlama çalışmalarının devam ettiğini hatırlatarak Aralık ayı sonuna kadar imar çalışmasının tamamlanacağını, komisyonlar ve mecliste görüşülerek karara bağlanacağını anlatan Külcü, “Sözün bittiği yere geldik. Şehrin önünü açacağız. Bunu birlikte yaptığımızda birlikte mutlu oluruz. Biz bir geminin içerisindeyiz. Gemiyi ne kadar sağlıklı yürütürsek içerisindekiler o kadar huzurlu olacak. Bu konuyu kısır çekişmelerden kurtaran ve uzak tutan ÇESOB`a da teşekkür ediyorum.”; dedi.

Başkan Külcü, Sanayi Çarşısı`nda 170 mülkiyet sahibi olan ve halen faaliyetini sürdüren esnaf ile esnaflığı devam etmeyen 160 mülkiyet sahibi olduğunu, burada kiracı olanların dükkan bulmasını beklemeyeceklerini, KSS`de yapılan yerlerden isteyenlerin yer alabileceğini, Ahi Evran ile KSS`de yapılacak çalışmaların birbirini besleyen ve tamamlayan projeler olacağını sözlerine ekledi.