Birlikte Türkiye'ye örnek bir iş başardık

31 Aralık 2016 Cumartesi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ‘S Plaka’ uygulamasını sorunsuz bir şekilde hayata geçiren Çorum’un başarısıyla Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.

‘S Plaka’nın Çorum’daki 5. yılı nedeniyle düzenlenen kutlamada konuşan Muzaffer Külcü, “Bu başarı hepimizin” diyerek uygulamada emeği geçen herkesi tebrik etti.

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Çorum Taksiciler, Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Mehmet Gayretli ve bazı servis firması sahiplerini makamında kabul eden Başkan Külcü, “Toplumun omurgası konumunda olan esnaf ve sanatkârlarımız bizim canımız-ciğerimiz, başımızın tacı” dedi.

Türkiye’ye örnek bir iş başardık

Çorum Belediyesi olarak hayata geçirdikleri projelerle daima esnaf ve sanatkârların yanında olduklarını anlatan Külcü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İnsanların hayatını değiştirecek yeni işlere kalkıştığınızda karşınızda mutlaka bir muhalefet bulursunuz. Çorum’da ‘S’, ‘T’ ve ‘M’ plaka uygulamalarını hayata geçirirken gerek Oda Başkanlarımız gerekse esnafımız arkamızda durdu. Hep birlikte çok güzel bir işe imza atarak Türkiye’ye örnek bir iş başardık. Bu başarı hepimizin. Kavga ve ihtilaf çıksaydı, burada mutlu bir başarıdan söz edemezdik. Ceza ve zorlama ile böyle bir başarıya ulaşılamazdı. Düzenlemeyi hepbirlikte yaptık ve gönül rahatlığıyla hayata geçirdik. Şehrimize, çalışanlara ve hizmet alanlara hayırlı uğurlu olsun.

İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın sözü düsturumuz oldu

Ayrıca, Belediyemiz imkanları ve sponsor katkılarıyla şehir merkezindeki 38 taksi durağının tamamını modernize ederek yeniledik. Bu alandaki dönüşümle de güzel bir başarı yakaladık. Hatta pek çok şehirden Çorum’a incelemeye gelen heyetler bu uygulamayı kendi kentleri için model aldılar. Tüm bu çalışmalarımızda, Şeyh Edebali’nin ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ sözü düsturumuz oldu.

Devletin bekası, vatandaşların huzur ve mutluluğuna bağlı. Toplumun omurgası olan esnaf ve sanatkârlarımız da bu nedenle bizim canımız-ciğerimiz, başımızın tacı. Belediye olarak esnaf ve sanatkârlarımızla olan ilişkilerimiz bu şekilde süre geldi ve böyle de devam edecek.

Çorum’un kanayan yarası şifa buluyor

Görevde bulunduğumuz 8 yıl içinde Sebze ve Meyve Hali’ni ve Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni yeniledik. Oto galericilere ve traktör galericilerine de yeni hizmet alanları kazandırdık. Aşağı Sanayi de Çorum’un kanayan yarası haline gelmişti. Çözüm üreterek bu yarayı da tedavi ediyoruz. Yaptığımız ilk incelemede 795 esnafımızın olduğunu gördüğümüz Aşağı Sanayi’deki dükkanların 200’ünün depo, 600’ünün ise işyerlerinden oluştuğunu gördük. Şimdi Yukarı Sanayi’de 600 yeni dükkan yaptırmak nasip oldu. Yakında tamamlanacak olan bu dükkanlara esnafımız baharla birlikte taşınacak.

Birlikte üstesinden gelemeyeceğimiz mesele yok

El ele verdiğimizde güzel neticelere ulaştık. Bir olunca, beraber olunca, gönül gönüle verince üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir mesele yok. Allah, işinize, gücünüze bereket ve kolaylık versin.

2017 yılı, Türkiye için Allah’ın izniyle iyi bir yıl olacak. 2015 ve 2016 hem ülkemiz hem de bölgemiz için sıkıntılı geçti. Atılan adımlar ışığında 2017’den ümitliyiz. Yeni yılın güzellikler, sağlık, mutluluk ve huzura vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Külcü, ‘S Plaka’nın 5. yaş günü pastasını keserek kendi eliyle misafirlerine ikram etti.

Düzenlenen kutlamada teşekkür çiçeklerini de kabul eden Külcü, ziyaretin sonunda katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.