29°C az bulutlu

29°C az bulutlu

BİRLİKTE ÇORUM İÇİN ÇALIŞIYORUZ

11 Ocak 2013 Cuma

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”; nedeniyle gazetecileri yemekte ağırladı.

Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Nurettin Karakaya, Alper Zahir, Turhan Candan, Alper Zahir, Basın İlan Kurumu Çorum Şube Müdürü Osman Bolluk, Basın İlan Kurumu Trabzon Bölge Müdürü Abdurrahman Bahşişoğlu, Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı Tugay Afat, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Sadık Örgel ve basın kuruluşlarının yönetici ve çalışanlarının katıldğı yemekte konuşan Başkan Külcü, basının dördüncü kuvvet olduğunu söyledi.

Herkesi eleştirme hakkına sahip olan gazetecilerin kendilerini de sorgulaması gerektiğini vurgulayan Külcü, “Basın, sahip olduğu değerleri korumasını bilmeli. Bir ülkede demokrasi ile siyasal rejim ne kadar güçlü ise basının gücü de o denli artar. Basını ve demokrasiyi güçlendirmek herkesin görevidir.”; dedi.

Sansürün olduğu bir toplumda gelişen, haber alma özgürlüğüne sahip bir basından bahsedilemeyeceğini belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Basın kuruluşlarının ekonomik bağımsızlığı konusunda iyi örnekler kadar kötü örnekler de var. Herkes kendini sorgulamalı. Nasıl ki medya siyasileri eleştirme hakkına sahipse, demokratik yaşam gereği kendini de sorgulayabilmeli. Medya sektöründeki en büyük sancı, bazı yaygın basın kuruluşlarının toplumsal değerlere saygı konusunda sergilediği hatalı tutumlardır.”;dedi.

Medyanın, demokrasinin yanında yer almadığı zamanlarda Türkiye`de ciddi sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Başkan Külcü, çıkar ilişkileri içinde bir medyanın arzu edilen bir görüntü olmadığını, demokrasinin ne kadar güçlü olursa basının da o denli güçlü olacağını ifade ederek “Bu vesile ile tüm basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutluyorum.”; dedi.

Yemek öncesi HGYD Başkanı Tugay Afat, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Sadık Örgel ve BİK Trabzon Bölge Müdürü Abdurrahman Bahşişoğlu da birer konuşma yaptı.