Bir Liderin Doğuşu ve Küresel Barış Vizyonu konferansı

22 Şubat 2016 Pazartesi

Belediyemiz tarafından ‘Bir Liderin Doğuşu-Küresel Barış Vizyonu’ konulu konferans düzenlendi. Programa konuşmacı olarak katılan Hüseyin Besli, barış ve huzurun ancak akıllı davranmakla sağlanabileceğini bunu da akıllı insanların yapabileceğini kaydetti.

Başbakanlık Başdanışmanı, yazar Hüseyin Besli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘oneminute’ çıkışı ve özellikle de Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda dile getirdiği “Dünya 5`ten büyüktür” sözünün küresel güçlerin planlarına çomak soktuğunu söyledi.

Savaşların insanlık üzerine etkisinden bahseden Besli, “Savaşlar insanlığı aşağı çeker ve bazen öyle bir duruma ulaşır ki insanlığı hayvanlar düzlemenin altına indirir. Bu sebepten, Recep Tayyip Erdoğan her zaman mazlumun yanında durarak eşit, adil ve insanları barışık bir dünya vizyonunu benimsemiştir. ” dedi.

“Bir Liderin Doğuşu”; isimli kitabının yazım hikayesinden bahseden Besli, dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisinden böyle bir kitap yazılmasını istediğini ve 1,5 yıllık bir çalışmanın sonunda 100’den fazla kişiyle görüşülerek kitabın ortaya çıktığını belirtti.

Konuşmasının ardından Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hüseyin Besli’ye işlemeli vazo hediye etti.

Hüseyin Besli, konferansın sonunda dinleyiciler için Bir Liderin Doğuşu isimli kitabını imzaladı.