33°C parçalı az bulutlu

33°C parçalı az bulutlu

BİNEVLER SORUNU ÇÖZÜLECEK

6 Kasım 2012 Salı

Binevler`le ilgili görülen davayı Çinici davası olarak isimlendiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, mahkemenin içtihat değişikliğine giderek yeni kararlar aldığını, bir-iki aylık süreçte bu meselesinin çözülmüş olacağını müjdeledi.

Mimar Behruz Çinici tarafından açılan davalarda, mahkemelerin verdiği kararları bir hukukçu olarak doğru bulmadığını kaydeden Başkan Külcü, “1970`te düzenlenmiş bir yaşam alanının yollarına, bugün tıkanan kanalizasyonları açmak için vidanjör giremiyor. Gelinen nokta, yeni düzenlemelere ihtiyaç göstermiştir.”; dedi.

Mahkemenin içtihat değişikliğine gittiğini, verilen bazı kararların vatandaş lehine cereyan ettiğini sözlerine ekleyen Külcü, bir kısım davaların da mahkemece reddedildiğini anlattı.