Bin bisikletle, bin bisiklete

6 Ağustos 2016 Cumartesi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 16 Temmuz`da dağıtmayı planladıkları bisiklet dağıtımını ülke olarak yaşadıkları kara gece nedeniyle ertelemek zorunda kaldıklarını belirterek `Çanakkale ruhunun canlı tutulması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Başkan Külcü, Gençlik Merkezinde sportif ve sosyal faaliyetlerde başarılı olan öğrencilere dağıtılmak üzere bu tören için gerekli tüm hazırlıkları yaparak evlerine gittiklerini belirterek `ertelenmiş de olsa bugün bu sevinci ve mutluluğumuzu yaşıyabiliyoruz. Sizlerin huzurunuza ay yıldızlı tşörtleri giymiş şekilde daha büyük bir çokku içinde yapıyoruz. O gece 239 vatandaşımız şehit oldu. Onlar şehadet şerbetini içmese halkımız tek vücut olarak birlikte ülkesini savunmasaydı bugün bu programı yapamazdık.

15 Temmuz gecesinden bugüne kadar 79 milyon tek yürek olduve dimdik ayakta. Bu süreçte millet olarak Çanakkale ruhunu bir kez daha yaşadık. Çanakkale`de Kurtuluş Savaşında bu millet neler yaşamışsa nasıl hareket etmişse yine aynı inanç ve ruhla hareket etmişse yirmi gündür aynı heyecanı yaşıyor.

Çanakkale`de dünyanın en güçlü orduları, en iyi imkanlarla bir araya geldi. Haç`ın Hilal`e savaşı gibi yedi düvel yan yana geldi o topraklara, ecdada saldırdılar. Bütün imkanlara rağmen iman galip geldi. O gün orada Hak`ka teslim olanlar, Allah`a teslim olanlar, bu vatana, toprağa, bayrağa sevdalı olanlar gözlerini kırpmadan canlarını verdiler. Bu topraklar bugün bize vatansa atalarımızın sayesinde.

Bu noktada ailelerimize seslenmek istiyorum. Lütfen Çanakkale ruhu üzerinde daha çok durun. Evlatlarımızın, yavrularımızın hem okul eğitimleriyle hem de onları zihin ve gönül dünyalarının inşasıyla lütfen daha çok ilgilenin. Gençler tarihi iyi öğrensinler. Yarınlarımızı, bizi millet yapan değerleri iyi öğrensinler. İyi öğrensinler ki onların kimsenin insafına terk etmek zorunda kalmayalım. Yoksa 15-20 gündür acı olayları bize bizim evlatlarımızın elleriyle yaşattılar. Sadece FETÖ terör örgütünü, ihanet şebekesini kast etmiyorum. Bugün FETÖ olur yarın başka şey olur. Onun için çocuklarımızın eğitimleriyle ilgilenin. Bizim değerlerimizle iyi birer olarak yetişsinler.

Bizler Belediye olarak gençlerimizi geleceğe en güzel şekilde hazırlamanın gayreti içindeyiz. Yavrularımızın tamamına yakını gençlik merkezlerimizde eğitim çalışmalarına katılan yavrularımız. Çocuklarımız, gençlerimiz için ne yapsak azdır. Daha iyisini, daha güzelini daha fazlasını yapmak için gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Ülkenin dört bir yanını kalkındırmanın, güzelleştirmenin telaşı ve gayretindeyiz. Bugüne kadar böyle oldu bundan sonra da böyle olacak. Yeter ki siz ülkemiz için milletimiz için, devletimiz için kendinizi geleceğe iyi hazırlayın` dedi.

Etkinlik fotoğrafları için tıklayınız…