“Bilinçli Anne, Sağlıklı Çocuk” seminerleri devam ediyor

10 Ekim 2013 Perşembe

Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte gerçekleşti”Bilinçli Anne Sağlıklı Çocuk”; seminerlerinin ikincisi yapıldı. İsmail Kakaç İlkokulu`nda salı ve çarşamba günü gerçekleştirilen seminer Elitpark Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Mustafa Uzun ve Pediatri Uzmanı Uz. Dr. Muhsin Doğan`ın sunumuyla gerçekleştirildi.

Anne adaylarını ve anneleri bilinçlendirmeye yönelik gerçekleştirilen seminerlerde velileler hamilelik öncesi, hamilelik döneminde ve 0-5 yaş arası çocuk bakımı hakkında uzman doktorlar tarafından bilgiler verildi. Dinleyicilerin sorularını da yanıtlayan uzman doktorlar velilere annelerin dikkat etmesi gereken hususlarla ilgili el broşürleri ve seminer konularının ayrıntılı bir şekilde anlatıldığı kitapçık armağan etti.

Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi Müdürü Zehra Betül Özseçer yaptığı konuşmada engelliliğin bir mecburiyet olmadığını, önlenebilir olduğunu ifade etti. Özseçer, “Engellilikten korunma yöntemlerinin bilinmesine ve belli hususlarda daha dikkat edilmesi ile başlamak gerektiğine inanıyoruz. Çalışmalarımız seminerlerle sınırlı kalmayacak. Aileyi ve bireyi ilgilendiren her konuda çalışmalar ve projeler yürütüyoruz”; diye konuştu.