21°C parçalı az bulutlu

21°C parçalı az bulutlu

BİLİM ADAMLARI HİTİT DİYARINDA

29 Kasım 2011 Salı

Belediyemiz tarafından düzenlenen Uluslararası Osmanlı Medeniyetinde Şehir konulu sempozyuma katılan konuklar Hitit uygarlığının başkenti Boğazkale Hattuşa`ya hayran kaldılar.

25-27 Kasım tarihleri arasında Anitta Otel’de gerçekleşen sempozyuma katılan çok sayıdaki bilim adamı sempozyumun son günü şehir merkezindeki tarihi yerlere ve Hitit uygarlığının başkentine giderek 7 bin yıllık tarihe tanıklık yaptılar.

İlk önce Çorum Müzesini gezen bilim adamları daha sonra Hititlere başkentlik yapmış Hattuşa’da ören yerlerini gezdiler. Çorum Müzesi Arkeologlarının eşliğinde dünyanın değişik ülkelerinden gelmiş bilim adamlarına burada yaşanan tarihi anlatarak bilgiler verdi.

Gezi sırasında bol bol fotoğraf çeken bilim adamları, Hattuşa`nın yeteri kadar tanıtılmadığı fikrinde birleşirken Hattuşa`nın tüm dünyaya tanıtılması gerektiği ifade edildi.