26°C parçalı bulutlu

26°C parçalı bulutlu

BİLİM ADAMLARI ÇORUM MÜZESİ’NE HAYRAN KALDI

28 Kasım 2011 Pazartesi

Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Osmanlı Medeniyetinde Şehir Sempozyumu`na katılan bilim adamları ziyaret ettikleri Çorum Müzesi`ne hayran kaldılar, eserleri yakından inceleyen bilim adamları Müze de bulunan eserler hakkında müze görevlilerince bilgiler aldılar, Çorum Müzesi`nin mekan olarak görünüşünün muhteşem olduğunun altını çizen bilim adamları, “Çorum Müzesi içinde bulundurduğu eserler kadar mekanı ve görünüşü de muhteşem”; diye konuştular.

Özellikle yabancı bilim adamlarının büyük hayranlığını kazanan Çorum Müzesi eşsiz görüntüsü ile bilim adamlarını kendine hayran bırakırken, içerisindeki eserler ise bilim adamlarını adeta büyüledi.

Çorum`un çok değerli bir medeniyetinin üzerinde oturduğunu ifade eden bilim Adamları, “Çorum halkı değerli bir medeniyetin üzerinde olduğunun farkına varmalı ve bu eşsiz kentin kıymetini bilmeleri gerekir. Anadolu tarihi mekanlarla adeta açık bir müze görüntüsü vardır, Ancak Çorum birçok il gibi büyük medeniyetin kalıntıları üzerine kurulmuş bir kent bu kentin farkında olmaları gerekir”; şeklinde açıklamalarda bulundular

Çorum Müzesi`ni gezerek eserleri yakından inceleyen bilim adamları daha sonra müzenin önünde topluca hatıra fotoğrafı çekindiler.

Bilim adamları Çorum Müzesi gezisinin ardından Velipaşa konağında ağırlandılar. Konakta Çorum yöresine ait yemekler ikram edildi. Yemeğe Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Sempozyum Yürütücüsü Mahfuz Söylemez, Sempozyum Düzenleme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Mesut Okumuş, Prof. Dr. Yasin Aktay, Prof. Dr. Ziya Kazıcı, Doç. Dr. Yavuz Bayram ile Osmanlı Medeniyetinde Şehir Sempozyumuna katılan bilim adamları katıldı.