26°C parçalı bulutlu

26°C parçalı bulutlu

BİK Genel Müdürü Karaca’dan Başkan Külcü’ye ziyaret

29 Temmuz 2015 Çarşamba

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaret etti. Ziyarette, özellikle yerel basın kuruluşlarının tutum ve davranışları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, basının önemli bir güç olduğunu ve demokrasi için vazgeçilemeyecek bir değer olduğunu ifade etti. Gazetecilerin siyasetçileri eleştirme ve yol gösterici değerlendirmeler yapma haklarının olduğu gibi siyasetçilerin ve yöneticilerinde aynı şekilde talepte bulunma ve eleştiri yapma haklarının olduğunun altını çizen Başkan Külcü, “Basın İlan Kurumuyalan ve iftiralarla yayın yapan kuruluşlara karşı doğrudan bir yaptırım uygulamalıdır. Birçok gazete, televizyon ve diğer yayın kuruluşları elindeki gücü bir silah gibi kullanmaya çalışmaktadır. Şahsi menfaat temin etmeye yönelik bir araç gibi kullandıklarını görüyoruz. Bunu yaparken de ahlaksızca ve pervasızca değerlendirmelerle ve ithamlarla bunları yapmaya çalışıyorlar. Belediyemiz bir yol yaptığında bunu telafi edebilir. Ama insanların onur ve gururuyla oynayan bir haber yapıldığında bunun telafisi olmaz”; dedi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca da yaptığı konuşmada yerel gazetelerin birinci görevinin yerel yönetimlerin icraatlarını ve faaliyetlerini halka aktarmak olduğunu belirterek “Çorum’dayerel basın ile kamu kurumları ve kuruluşları arasında iyi bir diyalog kurulduğunu görüyorum.”; dedi.