Belelediyemiz, asfalt şantiyesi arsasını üniversiteye devretti

25 Ağustos 2016 Perşembe

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2009 yılında göreve başladığı günden itibaren, “Hitit Üniversitesi için, Rektör Yardımcısı gibi çalışacağım.” dediğini belirterek, Hitit Üniversitesi Güney Kampüsü için 62 dönümlük asfalt şantiyesini, Hitit Üniversitesi’ne teslim etti. Külcü, “Şehre ve üniversiteye yakışır bir kampüs için verdiğimiz sözleri birer birer yerine getiriyoruz. 62 bin 804 metrekarelik tahsisle birlikte Güney Kampüs alanı 481 dönüme ulaştı.” dedi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir ve Hitit Üniversitesi Genel Sekreteri Erdal Kanık’ın da katıldığı basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, üniversitelerin, şehirlerin kalkınması ve marka haline gelmesinde önemli katkıları olduğuna işaret ederek, “İyi bir üniversite, şehrin marka değeri demektir.” dedi.

Üniversitelerin şehirlerin kalkınmasına, büyümesine her anlamda katkı vermesi gerektiğini, üniversitelerin bulundukları şehrin insanların sayısal olarak artmasına değil o şehirde öğrenci olan, akademisyen olarak bulunan herkesin ve o şehrin insanlarının sosyal, kültürel dokusuna ve eğitim kalitesine etki ederek oradaki seviyeyi yukarı çekmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Külcü, “Belediyemiz asfalt şantiyesinin bulunduğu 62 bin 804 metrekare alanı hazineye mülkiyetini vererek üniversiteye tahsis ettik. Bunun parasal değeri ise 34 milyon 520 bin liradır. Bunun karşılığında atış alanı olarak bilinen ve yıllardır Milli Savunma Bakanlığı’nın uhdesinde olan Mimar Sinan mahallesinin batı bölgesindeki gayrimenkulü aldık. Yola çıkarken Milli emlak veya hazineden gayrimenkul almak için çıkmadık. Şehrin girişine ve üniversiteye yakışır kampüs oluşturmak için hareket ettik.” dedi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da yaptığı konuşmada 2011 yılında Çorum’a ilk geldiğinde üniversitenin en önemli sorunlarından birisinin kampüs olduğunu belirterek “Kampüs sorununun çözümünde Belediye Başkanımız bizlerle birlikte yoğun bir şekilde çalıştı. Bizler bunları açıklıyoruz ama bu üniversite Çorum’undur. Üniversitenin gelişimi Çorum halkının lehinedir. Bu üniversitelerdeki sorunlar sadece bizi değil Çorum’u da ilgilendirir. Başarı, Çorum’un başarısıdır.” diye konuştu.

Rektör Alkan, toplantı sonunda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye üniversiteye yaptığı katkılar nedeniyle  Başkan Külcü’ye plaket takdim etti.