Belediyesporlu güreşçi Selim Kozan, Dünya Şampiyonu oldu

26 Ağustos 2013 Pazartesi

Çorum Belediyespor Güreş takımı sporcularından Selim Kozan, Sırbistan’ın Zrenjanin şehrinde devam eden Serbest Stil Dünya Şampiyonası’nda 58 kg’da Dünya Şampiyonu oldu.

İlk turda maç yapmayan, ikinci turda Hintli, üçüncü turda Polonyalı, yarı finalde de Azeri rakibini yenerek finale yükselen Selim Kozan, finalde Gürcü rakibi Zoidze’yi mağlup ederek Dünya Şampiyonu oldu.

58 kg’da Dünya Şampiyonu olan Çorum Belediyespor Güreş Takımının sporcusu Selim Kozan’ı kutlayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Milli forma ile Dünya Şampiyonu olan Çorumumuzun evladı Belediyemiz Güreş Takımı sporcusu Selim Kozan’ı kutluyorum. Sırbistan’da Ay Yıldızlı Bayrağımızı göndere çıkartarak hem ülkemizi hem de Çorumumuzu gururlandırmıştır.  Dünya şampiyonu güreşçimizin bundan sonra da nice şampiyonluklar yaşamasını diliyorum” dedi.