BELEDİYESPOR 3. LİG’DE

30 Nisan 2012 Pazartesi

Mavi-Beyazlılar sezon başından buyana aldığı galibiyetlerle ve oynadığı futbolla ligin en güçlü ve şampiyonluğun en güçlü takımlarından biri olduğunu ispatlayan Çorum Belediyespor, Tokat`ta karşı karşıya geldiği 1930 Bafraspor`u Mehmet Keleş`in atağı gol ile 1-0 yenerek adını üçüncü lige yazdıran taraf oldu.

Çorum Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig 6. Grup`ta başladığı şampiyonluk yürüyüşünü dün Tokat Gaziosmanpaşa Stadı`nda oynadığı 1930 Bafraspor maçından aldığı 1-0`lık galibiyet sonrası mutlu sonla noktaladı.

6. Grubu 55 puanla lider tamamlayan Çorum Belediyespor ile 3. Grubu 46 puanla lider tamamlayan 1930 Bafraspor arasında oynanan maçı her iki takımında yöneticileri ve yaklaşık bin civarında taraftar topluluğu izledi.

Hatay Bölgesi`nden Sedat Sert`in yönettiği maça hızlı başlayan Çorum Belediyespor, ilk dakikalardan itibaren geliştirdiği ataklarla rakip kalede sürekli gol arayan taraf oldu.

Mavi- Beyazlıları şampiyonluğa taşıyan gol ise 15. dakikada Mehmet Keleş`in kafasından geldi. Bu dakikada gelişen Belediyespor atağında Serhat`ın ortasında defanstan dönen topu iyi takip eden Mehmet Keleş, aşırtma kafa vuruşuyla topu filelere gönderen isim oldu.

İlk yarısı 1-0 Belediyespor`un üstünlüğüyle sona eren maçın ikinci yarsısında daha kontrollü bir futbol tercih eden Mavi-Beyazlılar, kontra ataklarla gol arayan taraf oldu.

Belediyespor`u 3. Lig`e taşıyan golün sahibi Mehmet Keleş`in çift sarı karttan gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kaldığı maçta her iki takımında geliştirdiği ataklar sonucu değiştirmeye yetmeyince karşılaşma Çorum Belediyespor`un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Tokat Gaziosmanpaşa Stadı`nda tarihi bir başarıya imza atan Çorum Belediyespor, elde ettiği bu başarıyla önümüzdeki sezon Spor Toto 3. Lig`de oynamaya hak kazanırken, Çorum`da tarihinde ilk defa 2 takımla profesyonel futbol liglerinde temsil edilme hakkını kazandı.

Maçtan Dakikalar:

DAKİKA 7: Sol kanattan gelişen Belediyespor atağında Gökhan`ın arapasında topla buluşan Mehmet Keleş, kaleciyle baş başa kaldı. Defanstan Ufuk`a çarpan top auta gitti.

DAKİKA 9: Orta alandan Furkan`ın uzun pasını kaleci ceza sahası önünde elle kontrol etti. Kazanılan serbest atışta topun başına geçen Ayhan`ın vuruşunda top üstten auta gitti.

DAKİKA 15: (GOL) Sol Kanattan Serhat`ın ortasında defanstan seken top Mehmet Keleş`in önünde kaldı. Mehmet`in aşırtma kafa vuruşunda top filelerle buluştu.

DAKİKA 31: Ayhan`ın arapasında topla buluşan Mehmet Keleş`in sağ çaprazdan vuruşunda Özgür`e çarparak kornere gitti.

DAKİKA 37: Gelişen 1930 Bafraspor atağında Serkan`ın soldan ortasına iyi yükselen Eren`in altı pas üzerinden vuruşunda top üstten auta gitti.

DAKİKA 39: Sağ kanattan Mehmet Keleş`in ortasında altı pas üzerinde Hakan Özkan2ın kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

DAKİKA 44: Sol Kanattan Metin`in ortaladığı top Atilla`nın önünde kaldı. Bu futbolcunun kafa vuruşunda az farkla auta gitti.

DAKİKA 54: Ceza sahası yayı üzerinde Burçin`e yapılan faul atışında topun başına geçen Hüseyin`in vuruşunda top az farkla üstten auta gitti.

DAKİKA 77: Sağ kanattan Mehmet Keleş`in ortasında arka direkte boş bekleyen Hakan`dan önce araya giren Onur`un müdahalesi sonucu top kornere gitti.

DAKİKA 84: Sol kanattan Burçin2in korner atışında ceza sahası içinde iyi yükselen Özgür`ün kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

DAKİKA 87: Sol kanattan Burçin ortaladı. Arka direkte topla buluşan Fatih Aytekin`in vuruşunda top yandan auta gitti.

DAKİKA 90+2: Ani gelişen Belediyespor atağında orta sahadan atılan topla ceza sahası içine giren Gökhan, bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Aşırtma vuruşunda top kalecide kaldı.