20°C parçalı az bulutlu

20°C parçalı az bulutlu

BELEDİYEMİZİN PROJESİ BAKANLIĞA ÖRNEK OLDU

12 Mart 2012 Pazartesi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ailemi Kuruyorum Eğitim Projesi’nin kapanış bölümünde yaptığı konuşmada, emeği geçen herkese teşekkür ederken, projenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından örnek alınarak, Türkiye genelinde uygulanmaya başladığını söyledi. Külcü, “Bu durum Çorum Belediyesi olarak bir kıvanç ve mutluluk sebebidir.” dedi.

Eğitim projesine katılanlardan, burada öğrendiklerini çevreleriyle paylaşıp, kendi ailelerinde uyguladıkları gibi, tüm toplumda uygulanmasına da katkı sağlamalarını isteyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi olarak, şehrin imarının yanı sıra, toplumun huzuru ve aile bütünlüğü konularında da kendilerini sorumlu saydıklarını ve bu anlamda, Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmanın başlatıldığını söyledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi, “Sözlerime başlarken böylesine güzel bir projeyi gerçekleştiren hocalarıma teşekkür ediyorum. Siz değerli katılımcılara da 8 hafta boyunca buraya geldiğiniz, takip ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Daha mutlu bir aileyi, bizim örfümüzü adetimize, uygun aileyi nasıl kurabiliriz nasıl yaşatabilirizin çabasını hep beraber göstermiş olduk.

Ailemi Kuruyorum Projesi gerçekten çok önemli bir proje. Şu anda Sosyal Politikalar ve Aile Bakanlığımız, bizim başlattığımız bu projenin aynısını Türkiye genelinde uygulamak üzere bir çalışma başlattı. Bunu bizim düşünüyor olmamız, Çorum Belediyesi olarak bir kıvanç bir mutluluk sebebidir.

Sekiz hafta boyunca ailenin kurulacağı ilk adımdan, ömrümüzün sonuna kadar beraber yaşayacağımız eşimizle ilişkilerimiz, çocuklarımızla ilişkilerimiz ve aile olarak etrafımızdaki aile fertlerimizle iletişimi nasıl kurmalıyız nasıl yönetmeliyiz gibi soruların cevabını bulmaya çalıştık. Bu konuları öğrenmeye çalıştık.

Allah Rasulü’nün tavsiye ettiği gibi beş şey için eş tercih edilebilir. Ama siz bunun içerisinde ahlakı güzel olanı tercih ediniz diyor. Hocalarımız bunu tavsiye ettiler. Çünkü diğer özellikler geçicidir. Bunun dışında evlilik hayatında eşlerin birbirlerine nasıl davranacakları hocalarımız anlattılar. Derslerin bir tanesinde konuşmacı olan hocamız erkeklerle ilgili 3 S formülünü söylemişti. Bunlar: Sevgi, sadakat ve saygı. Erkek bunlardan asla vazgeçmeyecek ve bunlardan -asla taviz vermeyecek dedi. Kadın için 3 Z formülü önermişti. Bunlar: Zarafet, ziyafet, ziyaret. Artık çekirdek aile formunda yaşadığımız için önemli. Eşlerimizin gönlünü ayrı doyuracağız, midesini ayrı doyuracağız. Bir şey görüyoruz ki kim ailesine, eşine daha fazla ilgi gösterirse o aile daha mutlu daha huzurlu bir aile yapısına kavuşuyor.

Biz de gerek TOKİ Şehit Şükrü Özyol İlköğretim Okulu’nda yaptığımız ilk programımızda gerek burada sekiz hafta boyunda Ömer Özyılmaz hocamızın önderliğinde yaptığımız bu programımızda, gerekse Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Nuran Hakyemez ve Aile Eğitim Merkezi Müdürü Betül Özüyağlı’nın yürüttüğü çift yastıkta bir ömür projesinde aileyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Önemli olan yastığın çift olması değil önemli olan gönüllerin bir olmasıdır. Yüreklerin birleşmesi ellerin hiç ayrılmamasıdır. Orada yıllarca mutlu huzurlu yaşamış çiftlerimiz genç kardeşlerimize tecrübelerini aktarıyorlar, onlarla paylaşıyorlar. Programımızın üçüncü ayağının alt yapı çalışmalarını yürütüyoruz.

TOKİ Şehit Şükrü Özyol İlköğretim Okulu’nda yaptığımız bir programımızı şehrimizin tüm mahallelerinden bir okul seçerek aynı format içinde belki buralara gelme imkanı bulamayan kardeşlerimiz için bir kez daha yenilemiş olacağız. Ben bu projeye katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Proje koordinatörlüğü yapan Prof. Dr. Ömer Özyılmaz hocam bizden emeğini esirgemedi, çok teşekkür ediyorum. Biz sizlere duyurduk, sizler de öğrendiklerinizi dinlediklerini duymayanlara duyurun” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ailemi Kuruyorum Projesi koordinatörü Ufuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ömer Özyılmaz ile son seminere konuşmacı olarak katılan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Turgay Gündüz’e katkılarından dolayı plaket ve çiçek takdim etti. Aile eğitimini başarıyla tamamlayan ailelere sertifikaları verildi.