Belediyemizin desteğiyle 452 işyeri sahibini buldu

17 Ekim 2014 Cuma

Küçük Sanayi Sitesi’nde S.S. Hitit 19 Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’nin yaptıracağı 450 dükkan kur`a yöntemi ile sahibini buldu.Gülüm Düğün Salonu’nda yapılan kura çekim törenine katılan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, esnafa seslenerek, “Allah hepinize gönlünüzden geçirdiği yeri nasip etsin. Kazancınız bol, işiniz hayırlı olsun.”dedi.

Projenin bu aşamaya gelmesine kadar üzerinde 2 yıl çalıştıklarına ve zor bir süreci geride bıraktıklarına vurgu yapan Başkan Külcü, “Burada yapılan sadece 452dükkan değil. Bu işle bizim yeni ve büyük Çorum hayalimize yardımcı oluyorsunuz. Aşağı sanayinin kaldırılması gerekiyor. Bunu da kırmadan, dökmeden taşımak istiyoruz. 2016 yılında Aşağı sanayi esnafı buraya yapılacak olan dükkanlara taşınacak. Biz de Aşağı Sanayi’ye yoğunlaşacağız. Böylece şehrimiz daha modern daha planlı bir şehir olacak.Yeni Çorum daha yeşil, daha modern, yolları daha geniş, sanayisi daha planlı olacak. Bu dükkanları yaptırarak derdimize çözüm ortağı oldunuz. Daha önce 162 dükkanı yaptıysak 452’yi de yaparız. Kooperatifimize ve üye olan esnaf kardeşlerime teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde bir temel atma töreni düzenleriz.” dedi.

Külcü: Şov değil iş peşinde olsunlar

Esnafla, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa yapabilecekleri çalışmalar olduğuna dikkat çeken Külcü, “Herkese kapımız ve gönlümüz açık. Yeter ki şov değil iş peşinde olsunlar. Bu tip insanlarla yol arkadaşlığı yapmadık, yapmayacağız. Cesur ve irade sahibi olmaya çalıştık. Sizlerden aldığımız destekle bu şekilde yürümeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

S.S.Hitit 19 Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’nin son derece profesyonel bir şekilde çalıştığına vurgu yapan Külcü, Kooperatif Başkanı Nurullah Müstet`e gayreti için teşekkür etti.Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ın da katıldığı kura töreninde ilk kurayı Başkan Külcü çekti.Hıdır Şahin isimli esnafa 25 numaralı dükkanı çeken Külcü, “Tüm esnafımıza ve Çorum’a hayırlı olsun.” dedi.