Belediyemizin 20 milyon alacağı var

20 Kasım 2014 Perşembe

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi`nin yapılandırılma kapsamına giren veya günü geldiği halde ödenmeyen su, çevre temizlik ve emlak vergisi alacağının 20 milyon lira olduğunu açıkladı.

Yeniden yapılandırmanın vatandaş için büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Külcü, çevre temizlik, su ve emlak vergisi borçlarının yapılandırılarak 18 taksit, 36 ayda ödeme fırsatı bulunduğunu söyledi.

Çorum Belediyesi`nin yeniden yapılandırma kapsamına giden 14 milyon 205 bin 737 lira alacağı bulunduğunu belirten Külcü, 15 bin mükellefi ilgilendiren mevzuda son 10 güne girildiğini hatırlattı. Külcü, “Bugüne kadar yeniden yapılandırmaya 3 bin 100 mükellef başvurdu. Başvuru sayısı 2.5 milyon liraya tekabül ediyor. Yani borçların yüzde 17`si yapılandırıldı. Yapılandırma 30 Kasım`da sona erecek. Ayrıca yapılandırma dışında kalan günü gelmiş borçlar var. Bunlarla beraber belediyenin alacağı 20 milyon liraya ulaşıyor. Hemşehrilerimiz belediyemize başvursunlar. Yapılandırma fırsatından yararlansınlar. Son 10 gün olduğu için iletişim araçları ile duyurular yapacağız. Yapılandırma sayesinde bazı borçlar yarıya düşebiliyor.”; diye konuştu.