29°C az bulutlu

29°C az bulutlu

BELEDİYEMİZDEN YENİ BİR KÜLTÜR HİZMETİ

7 Ocak 2013 Pazartesi

Belediyemiz tarafından gerçekleştirilecek proje ile İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Musikisi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ubeydullah Sezikli Çorum İmam Hatip Lisesi öğrencilerine güzel Kuran-ı Kerim ve Ezanı güzel okuma kursu verecek.

Ezanı ve Kur`an-ı Kerim`i güzel okumanın aynı zamanda yüce dinimizin bir emri olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Türkiye`de ilk defa Yrd. Doç. Dr. Ubeydullah Sezikli tarafından yapılan Türk Din Musikisi Eğitim Seti Projesine Çorum Belediyesi olarak sahip çıktık. Geleceğin din görevlileri olan Çorum İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden seçtiğimiz gruplara bu eğitimin verilmesinin faydalı olacağını düşündük. Bu eğitimden yararlanacak öğrencilerimize Ubeydullah Sezikli tarafından hazırlanan Makamlarla Türk Din Musikisi Eğitim Setini hediye edeceğiz. Bu eğitimin öğrencilerimize faydalı olmasını diliyorum”; dedi.