Belediyemizden usta şair Nurullah Genç’e Vefa Gecesi

4 Mart 2014 Salı

Çorum Belediyesi tarafından Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çorum Şubesi ile birlikte düzenlenen “Nurullah Genç`e Vefa Gecesi”; programı yoğun ilgi gördü. Devlet Tiyatro Salonu`nda gerçekleştirilen programda çok sayıda sanatsever tiyatro salonunu doldurdu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, ünlü şair Nurullah Genç, Belediye Başkan Yardımcısı ve TDED Çorum Şube Başkanı Turhan Candan, Başkan Yardımcısı Alper Zahir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda Nurullah Genç`in sevilen şiirleri okundu ve Genç`in hayatından kesitler aktarıldı.

Nurullah Genç`in en bilinen eserlerinden Yağmur naatının 10 üniversite öğrencisi tarafından okunması ile başlayan programın ilerleyen dakikalarında Mustafa Özçelik, Hatice Atmaca, Adem Turan, Nuray Alper, Emel Demirezen, Kenan Yaşar, Turhan Candan ve Gülser Kırış ünlü şairin şiirlerini seslendirdi.

İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır`ın Nurullah Genç ile yaptığı söyleşi ile devam eden program gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, programın sonunda katılımcılara ve programa katkı sunanlara plaket ve çiçek takdim etti.

Külcü: Yaptığımız etkinliklerle Çorum`un birlik ve beraberliğine katkı sağlıyoruz

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Nurullah Genç`e Vefa Gecesi`nde yaptığı konuşmada yaptıkları sosyal ve kültürel etkinliklerle Çorum`un birlik ve beraberliğine katkı sağladıklarını söyledi. Son 5 yılda düzenledikleri etkinliklerin her kesimden vatandaşın beğenisini kazandığını belirten Başkan Külcü, “Bizler Çorum Belediyesi olarak, bu milletinin diline, dinine, fikrine, şehrine, ülkesine hizmet eden herkese minnet duyuyoruz. Bu topraklara olan sevdasını eliyle, diliyle, çalışmasıyla, hizmetiyle ifade edenlere tarifsiz bir sevgi ve muhabbet besliyoruz. Bu anlayışla yapmış olduğumuz çalışmalar, şükürler olsun, meyvesini veriyor. Çorum`un birlik ve beraberliğine sağladığımız katkıdan tutun da bu şehrin hak ettiği şekilde tanıtılmasına kadar, önemli sonuçlar alıyoruz.”; dedi.

Nurullah Genç`in dışta sesi, içte felsefesi, meselesi, hikayesi, fikri, zikri, şükrü olan bir şair olduğunu dile getiren Başkan Külcü, Genç`in şiirlerinden Peygamber sevgisinin öğrenildiğini, Nebi hasretinin nasıl tezahür ettiğini ve nasıl tezahür etmesi gerektiğinin öğrenildiğini kaydetti. Başkan Külcü, “İnanıyorum ki, Nurullah Genç`in ismi ve şiirleri yıllarca bu topraklarda anılacak, okunacak, nesilden nesile aktarılacak.”; dedi.

Şehrimizin kültürel dokusunu zenginleştirmek, kültür hayatında kalıcı izler bırakmak, sosyal yaşamı diri tutmak amacıyla 5 yıldır çok sayıda etkinlik yaptık ve yapmaya da devam ettiklerinin altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Bugüne kadar 278 panel, konferans, sempozyuma imza attık. Belediyemizin kültürel alanda yapmış olduğu bazı etkinlikler, artık akademik çalışmalara referans olur niteliğe ulaştı. Ayrıca bugüne kadar Çorum`un kültür hafızasına katkı yapan 105 eser bastırdık ki, bunların 65 tanesini son 5 yıllık dönemde gerçekleştirdik.”; dedi.

Başkan Külcü, programa katkı sunan herkese teşekkür ederek önemli isimlere yönelik düzenledikleri vefa gecelerini düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

Halit Yıldırım`dan Genç`e beste sürprizi

Çorum`un önde gelen şair ve yazarlarından Halit Yıldırım, ünlü şair Nurullah Genç`e ait Bir Kaç Deli Güvercin adlı eserini besteleyerek, hem Nurullah Genç`e hem de geceye katılan davetlilere büyük bir sürpriz yaptı.

Bestelediği şiiri büyük bir ustalıkla seslendiren Halit Yıldırım, izleyicilerden büyük alkış