23°C parçalı bulutlu

23°C parçalı bulutlu

Belediyemizden üç mahallede semt sahası çalışması

25 Ağustos 2015 Salı

Belediyemiz, gençlerin daha iyi ortamlarda spor yapmaları amacıyla şehir genelinde semt sahaları yapmaya devam ediyor.

Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen semt sahası çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Belediye BaşkanıMuzaffer Külcü, Ulukavak mahallesinde yeni bir semt sahası, Mehmetçik Parkı içerisinde bulunan semt sahasını turnuvalar yapılacak şekilde büyüteceklerini ve Akkent Mahallesinde bulunan semt sahasının da bakım ve onarım çalışmalarının başladığını söyledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, sporu Çorum’un geneline yaymak, herkesin yaşadığı yerde spor yapmasını ve daha sağlıklı yaşamasını temin etmek için mahalle semt sahalarını önemsediklerini vurguladı. Çorum`da bu zamana kadar yapılan 6 tane semt sahasının 5 tanesinin kendi dönemlerinde yapıldığının altını çizen Başkan Külcü, “Şimdi de Ulukavak Mahallesi`ne yeni bir sentetik çim saha yapma çalışması başlattık. Semt sahası yanında bulunan basketbol sahasını da bakıma aldık. Semt sahasını tamamlandıktan sonra etrafına EPDM yürüyüş yolu yapacağız.”; dedi.

Bu tür çalışmalarla birlikte şehre nefes aldırdıklarını, mahalle sakinleri için uygun dinlenme ve buluşma ortamları oluşturduklarını vurgulayan Başkan Külcü, “Şehrimize yapmış olduğumuz semt sahalarını hemşehrilerimize hem armağan ediyor hem de emanet ediyoruz” dedi.

İkbal bölgesine yapacakları semt sahası, Mehmetçik Parkı`ndaki spor sahasının genişletilmesi ve Akkent`teki sentetik sahanın bakım ve onarımının yaklaşık 400.000 TL`ye mal olacağını dile getiren Başkan Külcü, “Çalışmalarımızı kısa süre içinde tamamlayıp semt sahalarını halkımızın hizmetine sunacağız. Bu çalışmalarımızla birlikte sentetik çim saha sayımız 7`ye ulaşacak.”; dedi.