Belediyemizden Tokat’a tarih ve doğa gezisi

11 Kasım 2013 Pazartesi

Belediyemiz Kadın Kültür Sanat Merkezi, Çorumlu kadınlara Tokat gezisi düzenledi. Geçtiğimiz hafta Amasya`ya gezi düzenleyen Çorum Belediyesi Kadın Kültür Sanat Merkezi, kültür ve doğa gezilerine önümüzdeki günlerde de devam edecek.

8 Kasım Cuma günü sabah saatlerinde yola çıkan ekip ilk olarak Tokat`ın Pazar ilçesinde bulunan dünyanın 8. Harikası olarak kabul edilen Ballıca Mağarasını ziyaret etti. Daha sonra Tokat merkezinde bulunan tarihi yapıları gezen grup,

Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi`ni gezen grup, Ali Paşa Hamamı, Gök Medrese, Latifoğlu Konağı, Mevlevihane Müzesi, Tokat Saat Kulesi, Tarihi Camileri ve 17.yy`ın ilk yarısında yapılmış olan dikdörtgen planlı açık avlulu iki katlı Taşhan`ı ziyaret ederek hatıra fotoğrafı çekindi.

Çorumlu kadınlar geziden çok memnun kaldıklarını belirterek, “Bizlere bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü`ye teşekkür ediyoruz” dediler.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Nuran Hakyemez “Kadınların çeşitli alanlarda çeşitli etkinlik ve projelerle sosyal hayatta aktif olmalarını sağlamayı amaç edinen Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, Kültür Gezileri düzenleyerek başka şehirleri görme imkanı bulamayan hanımların ülkemizin güzelliklerini gezip görme imkanı sağlıyoruz. Gezilerimiz ilerleyen günlerde de devam edecektir”; diye konuştu.