Belediyemizden, ''Tarihi Çorum Gazeteleri Fotoğraf Sergisi''

21 Eylül 2016 Çarşamba

Belediyemiz Sanat Müzesi ve Galerisi`nde Eğitimci-Yazar Abdulkadir Ozulu`nun arşivinden derlenen `Tarihi Çorum Gazeteleri Fotoğraf Sergisi` açıldı.

Sergi açılışında konuşan Abdulkadir Ozulu, Çorum`da ilk gazetenin 1921 yılında basıldığını ve 95 yıldır düzenli olarak gazetelerin yayımlandığını söyledi. Araştırmalarına göre aradan geçen sürede 80`i aşkın gazetenin yayımlandığını, Çorum`un basın-yayın alanında hatırı sayılır bir yere sahip olduğunu anlatan Ozulu, yerel basın tarihine dair önemli bilgiler verdi.

Yerel gazetelerin Çorum`un hafızasını teşkil ettiğini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, kendisinin de geçmişte Alaca`da bir yerel gazetede köşe yazarlığı yaptığını hatırlatarak “Burada sergilenen gazeteler, Çorum`un hafızası. İnsanlar, belli bir dönem geçtikten sonra geçmişi unuturlar. Halbuki geçmiş, geleceğe hız verir. Geçmişten ders almamız gerekir. Geçmişten ders almamızı sağlayan bu gazeteleri derleyerek günümüze taşıyan Abdulkadir Ozulu Hocamız`a ve sergilenmesini sağlayan Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yönetici ve çalışanlarına teşekkür ediyorum, sergiyi gezmek için gelenlere de güzel bir etkinlik geçirmelerini diliyorum.”; dedi.

Başkan Yardımcısı Gül, `Tarihi Çorum Gazeteleri Fotoğraf Sergisi` ile özel koleksiyonunu paylaşıma açan Eğitimci-Yazar Abdulkadir Ozulu`ya teşekkür etti.

Eğitimci-Yazar Abdulkadir Ozulu`nun arşivinden derlenen 75 civarında gazete örneğinin görücüye çıktığı serginin açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Cengiz Özkader, Belediye Sanat Danışmanı Nilgün Ayşecik Çevik ile Çorumlu sanat dostları ve bazı gazeteciler katıldı.

Sergiye katılan vatandaşlara ve gazetecilere belediyemizin basmış olduğu Abdulkadir Ozulu`nun `Çorum Basın Tarihi Notları` adlı kitabı hediye edildi.