Belediyemizden su sayaçları için uyarı

12 Ocak 2015 Pazartesi

Belediyemiz, son günlerde yaşanan aşırı soğuklar nedeniyle su sayaçlarında görülebilecek don olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Havaların iyice soğuduğu ve özellikle gece -20`lere kadar düşen hava sıcaklıkları nedeniyle su sayaçlarında donmalar meydana gelebileceğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, su sayaçlarının donmaması için tedbir alınması gerektiğini ifade etti. Sayaçların donmaması için izolasyon malzemesi kullanılması gerektiğini, donan su sayaçlarına ise kesinlikle sıcak su ve ateşle müdahale edilmemesi gerektiğinin altını çizen Zahir, “Hemşehrilerimiz, su sayaçları donduğu takdirde herhangi bir müdahalede bulunmadan 185 numaralı su arıza hattını arayıp bilgi verebilirler.”; dedi.