Belediyemizden su baskınlarına karşı önlem

6 Eylül 2016 Salı

Çatı ve bahçe yağmur sularını kanalizasyona bağlayanlara cezai işlem uygulanacak. Daha önceden bu bağlantıyı yapmış olan vatandaşların tebliğ tarihinden itibaren 1 ay içerisinde bu bağlantıyı keserek yağmur suyunu bahçe veya yola deşarj etmeleri gerekiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, “Çatı ve bahçe yağmur sularının kanalizasyona verilmesi durumunda yağmur yağdığı zaman kanalizasyonda yoğunluk oluşması sebebiyle kotu düşük evlerde atık su baskınları meydana geliyor ve vatandaşlarımızın maddi manevi zararına neden oluyor. Bu mağduriyetlerin yaşanmaması için 07.12.2015 tarihi Belediye Meclisi kararı ile çatı ve bahçe yağmur sularının kanalizasyona verilmemesi daha önce yapılan bağlantılarının iptal edilmesi yönünde bir karar alınmıştı. Karar doğrultusunda yapmış olduğumuz denetimler yoğun bir şekilde devam ediyor.”; dedi.

Bu konu için oluşturulan ekibin her caddeyi her sokağı gezerek bütün binaları kontrol ettiğini ifade eden Yabacıoğlu, hiçbir vatandaşın mağduriyet yaşamaması için bu konunun önemli olduğunu, tebliğ tarihinden itibaren verilen 1 aylık süre zarfında karara uymayanlara cezai işlem uygulanacağını söyledi.