32°C parçalı az bulutlu

32°C parçalı az bulutlu

Belediyemizden petshop sahiplerine seminer

19 Mayıs 2015 Salı

Belediyemiz, petshop sahiplerine ev ve süs hayvanlarının korunması konusunda eğitim verdi.

Belediye toplantı salonunda gerçekleşen semineri Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü`nden Veteriner Hekim Selim Özçilingir, Orman ve Su işleri İl Müdürlüğü’nden Orman Mühendisi Hayri Kömür ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Bülent Şahin ve Veteriner Sağlık Teknikeri Sedat Uzunkaya verdi.

Çorum merkezde ev ve süs hayvanı satışı yapan işyeri sahiplerinin katıldığı toplantıda, Avrupa ve CITES Sözleşmesi ile 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Yönetmeliği, Ev ve süs hayvanlarının üretim, satış, barınma ve eğitim yerleri hakkında yönetmelik, hayvan ekolojisi, hayvan davranışı ve hayvan bakımı ile ilgili bilgiler verildi.

İki gün süren seminerin sonunda katılımcılara sertifikaları Belediye Başkanı Turhan Candan tarafından verildi. Ev ve süs hayvanlarının satışını yapmak için yerel yönetimler tarafından verilen eğitim sertifikasının alınması gerektiğini söyleyen Candan, “Eğitim sertifikası alınıpruhsat işlemleri de halledildikten sonra işyeri açmanın önünde bir engel kalmıyor.” diye konuştu.

Seminerin sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, seminere katılanlara sertifika verdi.