Belediyemizden özel harekatçılara ve terör mağdurlarına yardım

15 Mart 2016 Salı

Belediyemiz tarafından Mardin Nusaybin’de görev yapan özel harekat polisleri ile terör mağdurlarına ulaştırılmak üzere hazırlanan 2 tır ve 4 kamyondan oluşan yardım konvoyu dualarla yola çıktı.

Saat Kulesi yanında yardım konvoyunun yola çıkması öncesi yapılan programa Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ankara’daki hain saldırıyı kınayarak konuşmasına başlayan Başkan Külcü, yapılan saldırıyla milletin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, ortak kader birliğine saldırıldığını söyledi.

Türkiye’nin içine kapanık, dünyadan haberi olmayan bir ülke haline getirilmek istendiğine vurgu yapan Başkan Külcü, “Buna milletimiz dün müsaade etmedi, bugün de müsaade etmeyecek. Bilsinler ki tuzak kuranların, plan yapanların, en hayırlısı ve en isabetli yapanı yüce Allah’tır. Onlar tuzak kurdular. Allah da tuzak kurdu. Onlar plan yaptılar. Yüce Allah da plan yaptı. Sonunda yüce yaradanın dediği olacak. Biz buna inanıyoruz ve millet olarak devletimizin arkasında durmaya devam ediyoruz” dedi.

Güvenlik güçlerine 2 tır, terör mağdurlarına 4 kamyon yardım

Yardım malzemelerini hayır dualarla Güneydoğu bölgesine göndereceklerini söyleyen Külcü, “2 tırmalzemeyi güvenlik güçlerine gönderiyoruz. 4 kamyonumuzu ise evinden barkından olan Güneydoğu’da yaşayan Kürt kardeşlerimize gönderiyoruz. Devletimizin hiçbir şeye ihtiyacı yok. Devletimiz onlara alınacak olanları, verilecek olanları kat kat fazlasıyla yapıyor. Biz kanlarını, canlarını ortaya koymuş, eşlerini, çocuklarını, analarını, babalarını gözü yaşlı evde bırakıp gidip orada bu vatan için çarpışan asker ve polisimizin yanında olduğumuzu hissettirmek istedik. Ülkemizde yaşayan 78 milyon vatandaşımızın her birinin kalbi orada asker ve polisimizle beraber atıyor. Özel harekat polisi ve askerimizin yanında dimdik duran, evinden, barkından, yuvasından, evladından olmuş ama devletinin yanında duran Kürt kardeşlerimize de bu ülkenin her insanın kalbi sizinle beraber atıyor demek için 4 kamyonluk hediye paketi hazırladık” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Bin yıldır bu topraklarda yaşıyoruz. Bin yıldır bu topraklar hiç düşmansız kalmadı. Bugün Türkiye’nin 78 milyonun her biri Türküyle, Kürtüyle, Lazıyla Çerkeziyle bir olmaya, beraber olmaya ve birlikte Türkiye olmaya ahd etmiş durumdadır. Bilsinler ki asla ve kat`a bölemeyecekler. Bin yıldır bu coğrafyada birbirine kenetlenmiş ve millet olmuş bir bütünüz. Biz bu toprakların her karışını şehit kanıyla ısladık.”; dedi.

Müftü Dr. Ahmet Akın’ın yaptığı duanın ardından yardım konvoyu yola çıktı.