20°C parçalı bulutlu

20°C parçalı bulutlu

BELEDİYEMİZDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

22 Şubat 2012 Çarşamba

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Hafız Recep Camcı`ya Çorum`un kültür ve sanat hayatına yapmış olduğu katkıları nedeniyle plaket verdi.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile birlikte Recep Camcı`yı evinde ziyaret eden Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Çorum`un değerlerine her zaman önem verdiklerini belirtti. Çorum`un kültür ve sanat hayatına katkı sağlayan isimlere Çorum Belediyesi olarak sahip çıktıklarının altını çizen Zeki Gül, “Çorum`un kültürel alanına birçok eser kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Çorum`un manevi değerlerinden Hafız Recep Camcı`nın eserlerinin yer aldığı ilahi albümü de hocamızın değerli eserlerinin arasında yerini almıştır”; dedi.

Hafız Recep Camcı ise insanların hayatta iken anılması ve takdir edilmesinin güzel olduğunu ifade ederek, “Toplumumuzda genelde insanların öldükten sonra anılması ve onurlandırılması fikri hakim. Doğru olan insanların hayattayken değer verilmesi ve ödüllendirilmesidir. Çorum Belediyesi`nin şahsıma göstermiş olduğu teveccühten dolayı teşekkür ediyorum”; diye konuştu.

Albümün sanat yönetmenliğini ve projesini yapan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ubeydullah Sezikli de Çorum Belediyesi`nin son üç yıldır yaptığı kültürel projelerin Türkiye`deki sanat çevreleri tarafından takdirle karşılandığını ve şehrin isminin artık orijinal projelerle özdeşleştiğini söyledi. Sezikli, “Bu konularda bizlere destek veren Yerel değerlerin kalıcı hale getirilmesinde kendileri kadar bilinçli olan Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”; dedi.

Bilindiği gibi Çorum Belediyesi İlahi Anadolu serisinin devamı olan İlahi Anadolu Bestekarları-1 albümünde Hafız Recep Camcı`ya ait besteler yer almıştı. İlahi albümündeki eserler ise Hafız Recep Camcı, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ubeydullah Sezikli ile birlikte seslendirmişti.