Belediyemizden okullara trafik eğitim parkı

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Belediyemiz, ilkokullarda trafik eğitim parkı oluşturmaya devam ediyor.

Öğrencilere trafik bilinci oluşturmak amacıyla oluşturulun trafik parkının açılışına Vali Sabri Başköy, Garnizon Komutanı J.Kd. Alb Hakan Saraç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü törende yaptığı konuşmada terör nedeniyle Türkiye`nin 35 bin insanını kaybettiğini, trafik kazaları nedeniyle de sadece 10 yılda bu kadar daha insanın yaşamını yitirdiğini söyledi. İnsanların önce kendilerinin örnek olması gerektiğini söyleyen Başkan Külcü, kazalara küçük ihmallerin neden olduğunun görüldüğünü bu nedenle eğitimlerin küçük yaşta verilmesi amacıyla daha önce verdikleri sözü yerine getirerek trafik eğitim parkları yaptıklarını dile getirdi.

Başkan Külcü, yılsonuna kadar 10 ilkokulda daha trafik eğitim parkı açacaklarını kaydeden Başkan Külcü, trafik eğitim parkı açacakları okulların 19 Mayıs, Albayrak, Bekir Aksoy, Ertuğrul Gazi, Sakarya, Tanyeri, Danişment Gazi, Yahya Kemal, Çorum Yumurta ve Ziya Gökalp İlkokulları olduğunu sözlerine ekledi.