Belediyemizden Nuri Pakdil’e Vefa Gecesi

17 Şubat 2015 Salı

Çorum Belediyesi, Yedi Güzel Adam`dan Nuri Pakdil`e Vefa Gecesi düzenleyecek.

Yazdığı eserler ve şahsiyeti ile Türk Edebiyatı`nın yaşayan en büyük ustaları arasında yer alan Nuri Pakdil için düzenlenecek olan vefa gecesi 18 Şubat Çarşamba günü Devlet Tiyatro Salonu`nda saat 19.30`da gerçekleştirilecek.

Üstat Nuri Pakdil`in öğrencileri olan Prof. Dr. Turan Koç, Necip Evlice ve Arif Ay`ın da katılarak üstadı anlatacağı program hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Nuri Pakdil`in 7 Güzel Adam`ın ağabeyi olduğunu, Nuri Pakdil`in sadece gençliğin değil medeniyetimizin de bu yüzyıldaki mihenk taşlarından birisi olduğunu söyledi. Nuri Pakdil gibi büyük bir ismi Çorum`da ağırlamaktan duydukları mutluluğu ifade eden Külcü, “Hayatını okumaya, yazmaya, düşünmeye ayıran Nuri Pakdil, bunları yaparken başta kendisi olmak üzere dünyayı değiştirmeye adamış değerli bir şahsiyettir. Kıymetli bir şairdir. Tüm edebiyatseverleri ve hemşehrilerimizi bu önemli programa katılmaya davet ediyoruz”; dedi.