Belediyemizden "Madde Bağımlılığı ve Zararları" konulu panel

10 Mart 2014 Pazartesi

Belediyemiz, Yeşilay Haftası nedeniyle “Madde Bağımlılığı ve Zararları” konulu panel düzenlendi.

Yeşilay Vakfı Çorum Şubesi, Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü, Çorum İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Hayat Işığı Vakfı ile Çorum Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinliğe, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu ve vatandaşlar katıldı.

Madde bağımlılığının zararlarının anlatıldığı panelde, içki, sigaranın gerek fiziksel ve gerekse toplumsal zararlarından bahsedildi.

Bağımlılıkların sadece içki, sigara ve maddeyle sınırlı olmadığını anlatan Yeşilay Vakfı Çorum Şube Başkanı Atilla Alpay, “fast-food tarzı beslenmenin de bir tür bağımlılık olduğunu, insan sağlığı açısından ciddi sıkıntılara neden olduğunu söyledi.

Alpay, “insanı diğer canlılardan ayıran akıl etme özelliği olduğunu vurgulayarak, bedensel sağlığımızı olduğu gibi toplumsal sağlığımızı da bozan bu maddelerden kurtulmak zorunda olduğumuzu, rol model olarak alacağımız karakterlerin toplum hayatına olumlu katkılar yapan insanlar olması gerektiğini ifade etti.

Uzman Psikolog Elif Demir ise bu tür zararlı alışkanlıklardan korunmanın en iyi yolunun sağlam bir aile yapısını olduğunun altını çizdi.

“Madde Bağımlılığı ve Zararları” adlı panele panalist olarak katılan Yeşilay Vakfı Çorum Şubesi Başkanı Atilla Alpay, Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Personeli Tekin Varışlı ve Hitit üniversitesi Çorum Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Uzman Psikolog Elif Demir’e günün anısına Belediye Kültür İşleri Müdürü Mustafa Ercan ve İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu tarafından çiçek takdim edildi.