33°C parçalı az bulutlu

33°C parçalı az bulutlu

BELEDİYEMİZDEN KIBRIS GAZİLERİNE KIBRIS GEZİSİ

7 Kasım 2012 Çarşamba

Belediyemiz, Çorumlu Kıbrıs gazilerini Kıbrıs`a götürüyor. İki grup halinde Kıbrıs`ı gezecek olan gaziler, Kıbrıs Barış Harekatı`ndan sonra ilk kez Kıbrıs`ı görme imkanı bulacaklar.

Çorum`dan 8 Kasım Perşembe günü saat 04.00`da Ankara`ya hareket edecek olan Kıbrıslı Gaziler, Ankara Esenboğa Havaalanı`ndan saat 09.30`da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`ne uçacak. Çorumlu Kıbrıs Gazileri, 12 Kasım Pazartesi günü de 16.25 uçağı ile Türkiye`ye dönecek.

Kıbrıs Gezisi esnasında Çorumlu gazilere Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Başkanı Kadir Dedeoğlu eşlik edecek.

Çorumlu gazilere yönelik gerçekleştirilen gezi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi olarak kutsal vatanımız uğruna şehit düşen yiğit milletin yiğit neferlerinin unutulmaz destanlarını gazilerimiz ile birlikte yaşamak için “Yavruvatan Kıbrıs Gezisi”;ni düzenlediklerini söyledi. Tarihi canlı tutmak ve vatan uğruna canlarını feda eden Türk Ordusunun kahraman neferlerine olan minnet borcunu bir nebze olsun ödeyebilmek adına gazilerin hatırlanmasının önemli olduğunun altını çizen Başkan Külcü, “Kıbrıs Barış Harekatı`nda Mehmetçik saflarında canları uğruna verdiği kutsal mücadelede yer alan gazilerimiz ile şehit kanları ile sulanmış olan Yavruvatan Kıbrıs`ı ziyaret edeceğiz. Çorumlu Kıbrıs Gazilerimiz, yıllar sonra Kıbrıs`taki anılarını tekrar canlandıracaklar, o günleri tekrar yaşayacaklardır”; dedi.

Belediyemiz tarafından 8-12 Kasım tarihleri arasında Kıbrıs gezisine götürülecek olan Çorumlu Kıbrıs Gazileri, KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ile görüşecek. 9 Kasım Cuma günü saat 11.00`da KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile görüşecek olan heyet, daha sonra KKTC Meclis Başkanı Dr. Hasan Bozer ve KKTC Başbakanı İrsen Küçük ile de görüşecek.