Belediyemizden kadınlara Amasya Gezisi

4 Kasım 2013 Pazartesi

Belediyemiz Kadın Kültür Sanat Merkezi, Çorumlu kadınlara Amasya`yı gezdirdi.

31 Ekim Perşembe günü Amasya`ya hareket eden 40 kişilik grup sabah saatlerinde Amasya`ya vardı. Amasya Belediyesi`ne ait olan Kumacık Parkı`nda sabah kahvaltısı yapan kafile daha sonra dünyada sadece iki tane olan ve Selçuklu mimarisinin en güzel eserlerinden biri olan Büyük Ağa Medresesi`ni ziyaret etti. Türkiye`nin önemli hafızlık okullarından biri olan Büyük Ağa Medresesi, Amasya`nın önemli manevi mimarlarından olan Kurtboğan hazretlerinin türbesi, Torumtay medresesi ve türbesi, Ferhat ve Şirin Aşıklar Parkı ve Ferhat su kanallarını da ziyaret eden grup, Türkiye`nin ilk musiki cemiyetinin kurulduğu Bimarhane`yi de gezerek burada hatıra fotoğrafı çekindi. Daha sonra Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir`i makamında ziyaret eden grup, Başkan Özdemir`e Çorum leblebisi hediye etti.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, ziyaretten oldukça memnun olduğunu ifade ederek “Çorum ve Amasya kardeş şehirler. Çorumluları hemşehrileri olarak görüyoruz. Çorumluları her zaman Amasya`ya bekliyoruz. Lütfen, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye de selamlarımı ileti”; dedi.

Akşam saatlerinde Çorum`a doğru yola çıkan kadınlar, bu gezinin düzenlenmesini sağlayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Kadın Kültür ve Sanat Merkezi yetkililerine teşekkür etti.