27°C parçalı bulutlu

27°C parçalı bulutlu

BELEDİYEMİZDEN İSKİLİP’E SICAK ASFALT YARDIMI

27 Ekim 2011 Perşembe

Belediyemiz İskilip`te asfaltlama çalışmasına destek verdi. İskilip Belediyesi’nin ilçe girişinde yapımı devam eden asfalt çalışmalarına destek veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleriyle birlikte ilçeyi ziyaret etti.

İlçe girişinde yoğun bir kalabalık tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Külcü’yü ağırlamanın kendileri için bir onur olduğunu ifade eden İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, “Sayın Çorum Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü, bizleri onurlandırdığı için, bugün bizleri şereflendirdiği için şahsım ve halkım adına çok teşekkür ediyorum”; diye konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`de İskilip`e hizmet heyecanı yaşattıkları için İskilip Belediyesi`ne teşekkür etti. 2009 Yerel seçimlerinde halkın hizmetkarlığına talip olduklarını söylediklerini ifade eden Külcü, “Bu yolculuğa çıkarken bir şeyin altını ısrarla çizdik. Çorum`un 14 ilçesiyle bir, beraber ve bütün olduğumuz, bu bütünün parçaları olduğumuz ve hepimiz yan yana geldiğimizde bir kıymet ifade ettiğimiz vurgusuydu.

Buradan hareketle de Çorum`da olan ne varsa bu İskilip`te de olacak diğer ilçelerimizde ve beldelerimizde de olacak. Geride bıraktığımız iki yılı aşkın bir süre içerisinde bunu hayata geçirdik. Yardım ettiğimiz, katkı sağladığımız ilçelerimiz de bunları en güzel şekilde değerlendirdiler.”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bundan sonra da imkanları ölçüsünde diğer ilçelere de yardım edeceklerini vurgulayarak “Belediye meclisimizin alacağı karar doğrultusunda ilçe ve belde belediyelerinin alt yapı ve yol yapım çalışmalarına destek olmaya devam edeceğiz. Çorum’u marka şehir yapmak adına, ilçe ve belde belediyelere gereken yardımları yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Sıcak asfalt çalışmasının yapıldığı 2,5 kilometrelik yol boyunca yapılan çalışmaları inceleyen Külcü, İskilip’in çift şeritli yeni yoluyla birlikte daha güzel bir görünüme kavuşacağını ifade etti.

Kurban Bayramı’ndan önce bitirilmesi öngörülen sıcak asfalt çalışması, İskilip şehir girişinden şehir içindeki Hacı Karani köprüsüne kadar devam edecek. İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, sıcak asfalt çalışmaları ve İskilip’e sağladığı katkılar nedeniyle Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye billboardla teşekkür etti. Külcü ve Sezer, teşekkür billboardının yanında hatıra fotoğrafı çekti. Külcü, Sezer’e bu jestinden dolayı teşekkür etti.

Asfalt çalışmalarını birlikte inceleyen Külcü ve Sezer buradan devam eden restorasyon çalışmalarının yapıldığı bölgede çalışmalar hakkında Sezer’den bilgi aldı. Semerciler arastası, demirciler arastası ve ayakkabıcılar arastasını gezen Külcü, ilçe esnafıyla sohbet etme imkanı buldu. Restorasyon çalışmalarının İskilip’in kayıp tarihini yenilenmiş bir şekilde ortaya çıkaracağını kaydeden Külcü, restorasyon çalışmasına her kesimin destek vermesi gerektiğini söyledi.

Çorum’da hangi çalışma yapılıyorsa İskilip’e, Alaca’ya, Osmancık’a ve diğer bütün ilçelerde de aynısının yapılacağını kaydeden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “İki yılı aşkın sürede bütün ilçe ve beldelerimize yardımlar yapmaya çalıştık. Bizde olanı paylaşmasını bildik. Katkı sağladığımız ilçelerimiz de bunları en güzel şekilde değerlendirdiler. Bu anlamda geride bıraktığımız zamanda yapılan işbirliğinde gayretleri için Numan Sezer’e teşekkür ediyorum.”

Büyük kentlerdeki hizmetlerin artık Anadolu’daki ilçelerde de gördüklerini vurgulayan Külcü, “Bu da AK Parti belediyeciliğinin yakaladığı standart ve prestij açısından önemlidir. İskilip’te bunun örneklerini gördük ve bunun mutluluğu içerisindeyiz. Dünün toprak sahası bu gün tribünleriyle bir çim saha olmuş. Aynı şekilde ecdat yadigarı tarihi eserlerimizin restorasyonu sürecinde İskilip ilçemiz önemli bir mesafe aldı. Bunda da Başkan Numan Sezer’in büyük şahsi gayretleri var. Biz millete hizmet anlayışının neferleriyiz. Hizmetlerimizi bu inançla yapıyoruz” dedi.

İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer de Külcü’ye İskilip’i önemsediği için teşekkür ederek, “Biz Çorum’da yapılan çalışmaları örnek alıyoruz. Başkanımız güzel örnekler oluşturmuş. Bunun için ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.