21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

BELEDİYEMİZDEN İKİ YENİ KİTAP

9 Ocak 2012 Pazartesi

Çorum`da söylenen manilerin yer aldığı İbrahim Gösterir`in çalışması “Çorum Manileri”; ile Ahmet Önder Kırıcı ve İrfan Yiğit tarafından hazırlanan “Osmanlı İmparatorluğunda Çorumlu Devlet Adamları”; isimli çalışmalar Belediye tarafından kitaplaştırıldı.

Bir toplumun tarihsel süreç içinde ürettiği ve kuşaktan kuşağa aktardığı her türlü maddi ve manevi özelliklerin bütününü kültür olarak adlandırılabileceğini söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum`un farklı kültürlerin ve farklı toplumların izlerini barındıran bir kültür havzası olduğunu belirtti.

Belediye olarak İlimizin her alanda tanıtılması, her zenginliğinin ortaya çıkarılması konusunda yoğun bir çaba içerisinde olduklarını vurgulayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kitaplaştırılan her iki çalışmanın da İlimizin kültür hayatına büyük katkıları olacağını kaydetti.

2009 yılından bu yana 30`u aşkın eserin kitaplaştırılarak hemşerilerimizin hizmetine sunulduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Osmanlı İmparatorluğunda Çorumlu Devlet Adamları”; kitabı 1830-1909 yılları arasında Osmanlı Devlet kademelerinde görev alan hemşerilerimiz hakkında önemli bilgiler ihtiva etmektedir. Çorum Manileri kitabı ise bu zamana kadar kendi konusunda hazırlanmış en kapsamlı manileri içermektedir. Bu eserler Çorum`un yazılı hafızasının oluşmasında önemli bir rol oynayacaktır. Çorum`a dair tüm bilgi, belge ve değerleri titizlikle inceleyerek gelecek nesillere aktarma gayretimiz devam edecektir. Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Kent Arşivi bu anlamda büyük bir eksikliği gidermektedir. Bu çalışmalara öncülük eden çok değerli araştırmacılarımıza destek olmayı önemli bir görev telakki ediyoruz”; dedi.