27°C parçalı bulutlu

27°C parçalı bulutlu

BELEDİYEMİZDEN İÇME SUYUNA KALICI ÇÖZÜMLER

29 Ekim 2011 Cumartesi

Belediyemiz, artan nüfus artışı ve olası su sıkıntılarını önlemek, Çoruma ekonomik ve kaliteli su sağlamak ve Binevler`in su ihtiyacını karşılamak amacıyla iki yeni su kuyusu açıyor.

Belediye olarak kent merkezinde su ihtiyacını sağlamak amacıyla baraj yapımlarının yanı sıra alternatif su kuyularının açılmasını da önemsiyoruz. Yeni açılan kuyular su ihtiyacımızın karşılanmasını daha ekonomik hale getirmektedir.

Yeni su kuyularını açmazdan evvel Binevler bölgesine baraj ve arıtma tesislerinin kot yüksekliğinin yetersiz kalması nedeniyle Sağmaca, Konaklı ve Pınarbaşı`nda bulunan su kuyularından pompa ile su getiriliyordu. Bu da aşırı enerji tüketimine neden oluyordu. Uzak yerlerden büyük pompalarda getirdiğimiz suyun maliyeti çok fazla idi. Açtığımız bu iki yeni kuyu ile elektrik tasarrufunda da bulunmuş olacağız.

Çorum`un su ihtiyacının büyük bir kısmı barajlardan bunun yanı sıra su kuyularından da karşılanmaktadır. Şehrimiz içme suyu sıkıntısı diye bir şeyi bundan sonra yaşamayacak. Mevcut içme suyu kaynaklarına ilaveten Hatap Barajı`nın yapımı tamamlandı. Alacakoçhisar barajının ise inşaatı devam ediyor. Tüm barajlar ile birlikte her ihtimali göz önüne alan belediyemiz alternatif olarak iki su kuyusu daha açarak içme suyunun teminini hem daha ekonomik olarak gerçekleştirmekte hem de yeni su kaynakları bulmaktadır.

Binevler bölgesinde yeni açılan su kuyusundan saniyede 5 litre, Karaağaç köyündeki su kuyusundan ise saniyede 18 litre su sağlanacaktır.