30°C parçalı az bulutlu

30°C parçalı az bulutlu

BELEDİYEMİZDEN HALKA AÇIK TASAVVUF MUSİKİSİ

13 Aralık 2012 Perşembe

Belediyemiz Tasavvuf Musikisi Korosu, Çorumlulara ilahi öğretecek. Üç yıl önce kurulan Tasavvuf Musikisi Korosu bu yıl farklı bir konsept uygulayarak vatandaşlara ilahi meşk edecek.

Belediyemiz Tasavvuf Musikisi korosunun Çorum`da önemli kültürel faaliyetler gerçekleştirdiğinin altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, koro çalışmalarının İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ubeydullah Sezikli yönetiminde yürütüldüğünü dile getirdi.

Tasavvuf Musikisi korosunun 2013 yılı itibariyle farklı bir uygulama ile Çorumlu musikişinasların da koroya dahil edileceğini dile getiren Başkan Külcü, “Kültürümüzde çok önemli bir yere sahip olan tasavvuf musikimizi sadece belli bir kesimin tekeline hapsetmek yerine Çorum halkının da bundan istifade etmesi için Çorum Belediyesi olarak böyle bir uygulama içerisine girdik.”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, cuma akşamları saat 20.00`de Belediye Konferans Salonu`nda gerçekleştirilecek olan çalışmalara isteyen tüm vatandaşların katılabileceğinin altını çizerek ilk çalışmanın 14 Aralık 2012 tarihinde başlayacağını sözlerine ekledi.