Belediyemizden Halep'e 15 tır yardım malzemesi

5 Ocak 2017 Perşembe

Belediyemiz, Halep’teki savaş mağdurları için hazırladığı 15 tırdan oluşan yardım malzemelerini dualarla uğurladı.

Saat Kulesi yanında düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye’nin Suriye’deki insanlık dramına sessiz kalmadığını, 3 milyondan fazla göçmenin Türk topraklarında barındığını ifade ederek, Suriye’de savaşın ilk çıktığı günden itibaren Türkiye’nin ve Türk halkının hep ensar ruhu ile hareket ettiğini söyledi.

Temel gıda maddelerinin yer aldığı 15 yardım tırını için düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, Belediye’nin daha önce de Güneydoğu’da yaşanan sıkıntılı süreçte Hakkari’ye Mardin’e ve farkı yerlere de yardımlar gönderdiğini belirten Başkan Külcü, “Allah’a hamdolsun belediyemizin imkanı var, gücü var. Bizler de bu tür yardımları yapıyoruz. Sadece belediyemizin yada kamu kaynakları ile yaptığımız işlerde değil aslında. Daha birkaç gün öncede AK Parti Kadın Kollarının yardımlarını buradan uğurladık. Gençlik Kollarımız da bu yardımları yapıyor.” dedi.

Türkiye dünyanın heryerinde

Suriye’deki savaşın başladığı günden beri Türkiye’nin hep ensar ruhu ile hareket ettiğini vurgulayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Bir gün bile ‘Suriye’de olanlar Suriye’yi ilgilendirir beni ilgilendirmez’ demedik. Oradaki acıyı, gözyaşını ve kanı görmezden gelmedik. Feryatları duymazdan gelmedik. Aslında sadece Suriye’ye değil dünyanın neresine bakarsanız bakın orada Allah’a şükürler olsun ki bugün Türkiye’yi görüyorsunuz. Bir yerde deprem, felaket, savaş-kıtlık olduğunda oraya önce Türkiye gidiyor.” dedi.

Akan kanı durdurmaya çalışıyoruz

Suriye’ye sadece yardım yapmanın dışında akan kanı da durdurmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Külcü, “Orada ki savaşlı bitirmeye çalışıyoruz. Asıl olanda budur. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız her fırsatta yaptıkları toplantılarda oradaki kanı durmanın gerektiğini söylüyorlar. Oradaki yangını söndürmeden, savaşı sona erdirmeden Türkiye’ye de huzurun gelmesi mümkün görünmüyor. Onun için orada Fırat Kalkanı Operasyonunu yürütüyoruz. 15 Temmuz gibi acı bir olayı yaşadıktan sadece bir ay sonra bir sabah kalktık ki kahraman askerimiz Suriye topraklarında. Şimdi ise El Bab’dayız. Orayı temizleyince sıra Münbiç’e gelecek ve yavaş yavaş orayı huzura kavuşturacağız.” dedi.

İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın tarafından edilen duanın ardından da yardım tırları Halep’e uğurlandı.