Belediyemizden güreşe büyük destek

3 Ocak 2022 Pazartesi

Belediyemizin ev sahipliğinde dün başlayan U23 Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası’nın iş birliği protokolü ve duyurusu yapıldı. Törene Belediye Başkanımız Halil İbrahim Aşgın ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu katıldı.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu yaptığı konuşmada Çorum’un güreşçi şehri olduğunu ve birçok önemli ismi yetiştirdiğini belirterek “Çok sayıda genç güreşçimiz Çorumlu güreşseverlerle buluşacak. Bizim amacımız tüm illerimizde yeni şampiyonların yetişmesini sağlamak. Şampiyonanın Çorum’da yapılıyor olması, buradan yeni şampiyonların yetişmesine de vesile olacaktır. Bizleri burada ağırlayan Çorum Belediye Bakanımız Sayın Dr. Halil İbrahim Aşgın’a ve şampiyonanın Çorum’da düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. U23 Serbest Güreş Şampiyonası’nın ülkemize, Çorum’a ve Türk güreşimize, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Çorum’da, dünyada önemli başarılara imza atan sporcuların yetiştiğine vurgu yapan Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın ise “Çorum ilimizde çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çorum pek çok spora ve başarılı sporcuya ev sahipliği yapan, ülkemizin en güzel şehirlerinden biridir. Ülkemizin en başarılı spor dalı olan ata sporumuz güreş müsabakalarının şehrimizde yapılması bizleri çok mutlu ediyor. Türk Güreşi, Şeref Eroğlu ile daha büyük bir ivme kazanacaktır. Bizler de her zaman Türkiye Güreş Federasyonunun yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Konuşmaların sonunda, Çorum Belediyesi ve Türkiye Güreş Federasyonu arasında şampiyonanın iş birliği protokolü imzalandı.

Foto Galeri

Belediyemizden güreşe büyük destek Belediyemizden güreşe büyük destek Belediyemizden güreşe büyük destek Belediyemizden güreşe büyük destek