30°C parçalı az bulutlu

30°C parçalı az bulutlu

BELEDİYEMİZDEN GÖNÜL KÖPRÜSÜ PROJESİ

21 Aralık 2012 Cuma

Belediyemiz tarafından yürütülen Gönül Köprüsü projesi Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi`nde gerçekleştirilen bir programla tanıtıldı.

Yaşlı ailelerin bakımının yapılması ve onların manevi yönden destek bulmaları amacıyla düzenlenen projenin tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü “Ulu çınarlarımız olan büyüklerimizle kuracağımız gönül köprülerimiz ile sizde evlatlarınıza iftihar tablosu hazırlayacaksınız” dedi.

Bugün çok özel ve ulvi bir amaçla bir arada bulunduklarını hatırlatan Hatice Külcü, “İnşallah buradan çok yüce bir çalışmanın meşalesini ateşleyeceğiz. İnanıyorum ki bu meşaleden doğacak ışık bizim ilerleyen yaşlarımızda önümüzü aydınlatan bir ışık olurken, onun ısısı ise yüreklerimizi ısıtacak.”; dedi.

Yaşlı ve bakıma muhtaç ailelerin evlerini belirli periyotlarla temizlediklerini söyleyen Hatice Külcü, bu projenin ikinci ayağını da Gönül Köprüsü ile bugün başlatacaklarını ifade etti. Gönüllü ailelerle yaşlı aileleri bir araya getirmeye çalışacaklarını dile getiren Hatice Külcü, “Bu proje ile gönüllü ailelerimiz kimsesi olmayan yaşlı ailelerimizi haftada bir, iki haftada bir ziyaret ederek onların ihtiyaçları konusunda yardımcı olacaklar. Ulu çınarlarımız diye tabir ettiğimiz yaşlı ailelerimizle, büyüklerimizle kuracağımız bu gönül köprüsünün temelini atmış olacağız.”; dedi.

Programda projenin ilk aşamasında ziyaret edilen yaşlılarla yapılan konuşmalardan oluşan video gösterisi salondakilere duygulu anlar yaşattı.

Program, Türk Sanat Musikisi dinletisi ve kokteyl ile sona erdi.