32°C parçalı bulutlu

32°C parçalı bulutlu

BELEDİYEMİZDEN GAZİLERE ÇANAKKALE JESTİ

26 Temmuz 2011 Salı

Çorum`da yaşayan Kore ve Kıbrıs gazileri, Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen programla Çanakkale`yi gezdiler. Çanakkale Savaşları`nın yoğun olarak yaşandığı Gelibolu Yarımadası`nı gezen gaziler, gezide duygu dolu anlar yaşadı.

Türk Tarihi açısından çok önemli bir yere sahip olan Çanakkale`yi görme ve gezme imkanı bulan Çorumlu gaziler, kendilerine bu imkanı sunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye teşekkür ettiler.

Birçoğu Çanakkale`yi ilk kez görme ve gezme imkanı bulan gaziler, üç gün süren gezinin ardından Çorum`a döndü.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, gazilerin Türk kültüründe çok önemli bir yere sahip olduklarını belirterek, gazilerin canları pahasına vatanı korumak için savaştıklarını, bu nedenle de onlar için ne kadar çok şey yaparlarsa yapsınlar onların hakkını ödeyemeyeceklerini söyledi.

Çorum`dan Çanakkale Şehitliği`ni gezmeye giden Kore ve Kıbrıs Gazileri, gezi esnasında Kore`de ve Kıbrıs`ta katıldıkları savaşların acı hatıralarını tekrar yaşadılar. “Allah bu ülkeye bir daha savaş yaşatmasın”; diyen gazilerimiz Türk Milleti, vatanını ve milletini seven, ülkesinin bütünlüğünü korumak adına canını seve seve feda eden bir millettir. Milletimiz aynı zamanda sadece kendisi için değil, tüm mazlum dünya halkları için de canını ortaya koymuştur. Çanakkale`de kendi milleti için canını veren bu millet, dün Kore`de, Kıbrıs`ta, bugün ise dünyanın değişik ülkelerinde barış gücü olarak dünya barışına katkı sunmaktadır. Türk Milleti, barışın kendisidir”; diye konuştular.

Çorumlu gaziler, Çanakkale Şehitliği`ni gezdikten sonra Çanakkale`nin tarihi, turistik yerlerini de gezme imkanı buldular. Nusret Mayın Gemisi ve Çanakkale Deniz Müzesi`nde askerlerin teatral sunumları eşliğinde Çanakkale Savaşı`nı tekrar yaşayan gaziler, daha sonra adı türkülere konu olan Aynalı Çarşı`yı da alışveriş yaptıktan sonra Truva Atı`nın yanında boğaza karşı çay içip sohbet ettiler. Tarihi Çanakkale Saat Kulesi önünde de hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Çanakkale Savaşlarının en yoğun olduğu yerleri gezen Çorumlu Gaziler, dönüşte deniz keyfi yaptılar. Balıkesir`in ve ülkemizin en güzel sahil kasabalarından olan Altınoluk`ta denize giren gaziler, deniz, güneş ve kumun tadını çıkardılar. Özellikle Kore Gazisi Osman Özsoy`un bastonuyla denize girdiğini gören yerli ve yabancı turistler, Ömer Özsoy`la bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Altınoluk`un eşsiz denizinde yüzüp serinleyen gaziler Pazar günü Çorum`a döndüler.

Rıza Amca yerli ve yabancı turistlerin gözdesiydi

Kore Gazisi 85 yaşındaki Rıza Kabasakal, gezide yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Sempatik tavırlarıyla turistlerin gönlünü almayı başarana Rıza Amca, çok sayıda turistin kendisiyle fotoğraf çektirme isteğini geri çevirmedi.

Çorum Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Gül, Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale gezisinin kendileri açısından çok güzel geçtiğini söyledi. Organizasyonun kusursuz bir şekilde baştan sona kadar devam ettiğini söyleyen Muharrem Gül, gezinin düzenlenmesinde büyük emekleri olan başta Belediye Başkanı Muzaffer Külcü olmak üzere tüm belediye mensuplarına teşekkür etti.