Belediyemizden gazetecileri geçmişe götüren sergi

12 Ocak 2015 Pazartesi

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Çorum Belediyesi tarafından ‘Muhabirin Objektifinden Fotoğraflar’ konulu sergi düzenlendi.

Gazetecilerin görev anında birbirlerini çektiği fotoğraf karelerinden oluşan sergi, Çorum’da görev yapan gazetecileri yıllar öncesine götürürken, mesleki hatıraları da tekrar canlandırdı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Hitit Gazeteciler Derneği Başkanı Demirci, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve Ahmet Yabacı, Basın İlan Kurumu Müdürü Osman Bolluk, Kültür Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ve çok sayıda basın mensubunun katıldığı sergi, Devlet Tiyatro Salonu fuayesinden düzenlendi.

Titiz ve uzun soluklu bir çalışma ile gazetecilerin yıllar öncesinden bugününe kadar gelen mesleki çalışmalarından derlenen birbirinden güzel ve anılarla dolu fotoğraf kareleri, kimi zaman keyifli anmalarla kimi zaman ise hüzünlü hatıralarla izlendi.

Gazeteciler Cemiyet Başkanı Şevket Erzen ve Hitit Gazeteciler Derneği Başkanı Birkan Demirci’nin teşekkür konuşmaları ile başlayan programda basın mensuplarının gününü kutlayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, gazeteciliğini toplum adına yapılan bir kamu görevi olduğuna işaret etti. Milletin menfaatleri doğrultusunda yayın yapmanın ahlaki bir mesele olduğunu, bu tavrı ortaya koyabilen gazetecilerin saygınlıkla hatırlandığının altını çizen Külcü, “Hırsının esiri olanlar da silinip gidiyor. Sahibinin sesi olarak tozlu raflardaki yerini alıyor. Sizlerin tutumu ve duruşunuz gazetecilikten öte bir toplumun harcı haline gelebilir. Bu konuda dünya ve Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum özelinde de olumlu ya da olumsuz örnekleri sıralamak mümkün.” dedi.

Başkan Külcü, ayrıca konuşmasında, mesleki kalite ve becerilerin artırılması için düzenlenebilecek eğitim ve kurlar için gazetecilerin katılımı sağlamak adına her türlü desteği vermeye de hazır olduğunun sözlerine ekledi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından gazeteciler için hazırlanan hediyeler, protokol üyeleri tarafından basın mensuplarına hediye edildi.

Külcü, fotoğraf makinesi ile hünerlerini konuşturdu

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde eline aldığı fotoğraf makinesi ile basın mensuplarının fotoğrafını çekti.

“Muhabirin Objektifinden Fotoğraf Sergisi”nde basın mensuplarını yalnız bırakmayan Başkan Külcü, sergi açılışını basın mensuplarına yaptırdı. Serginin açılışını yapan gazetecileri fotoğraflayan Külcü, fotoğraf makinesi ile hünerlerini konuşturdu.