Belediyemizden engellilere program

3 Aralık 2013 Salı

Belediyemiz tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelli öğrenciler ve ailelerine yönelik program düzenlendi.

Çorum Valisi Sabri Başköy’ün eşi Fatma Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, engelli öğrenciler ve ailelerinin de katıldığı programda konuşan Başkan Yardımcısı Zeki Gül,

asıl engelin kafalardaki yıkılmayan duvarlar olduğunu söyledi. AK Parti hükümetinin Hükümetin engelliler yararına çok önemli adımlar attığını belirten Gül, engellilere sunulan hizmetin medeniyet göstergesi olduğunu anlattı. Engelliliğin bir sağlık konusu olduğu kadar sosyal bir konu olduğuna da dikkat çeken Gül, sorunların çözülmesinde engelli ailelerinin de desteğinin gerekli olduğunu vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından Çorum Belediyesi tarafından engellilerin eğitimi için faaliyet gösteren kuruluşlara tekerlekli sandalye verildi. Program öğrenciler tarafından hazırlanan müzik, şiir dinletileri ve halk oyunları gösterileri ile devam etti.

Program sonunda Engelliler günü nedeniyle pasta kesildi.

[album_tumu]299[/album_tumu]