Belediyemizden engelliler günü etkinliği

5 Aralık 2016 Pazartesi

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle bir program düzenledi. Programda danstan müziğe, şiirden resime kadar engelli öğrencilerin maharetleri izleyenleri hayran bıraktı.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, engelli vatandaşlara karşı daha duyarlı olunması gerektiğini belirterek, asıl önemli olanın insanların zihinlerindeki engelleri kaldırmak olduğunu söyledi.

Türkiye`de her 100 evden 5`inde engelli bir bireyin yer aldığının altını çizen Zeki Gül, “Her insan bir engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımıza karşı yapılan olumsuz yaklaşımlar onları üzmekte ve kırmaktadır.”; dedi.

Engelsiz gösteri sergilediler

Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri Buhara Kültür Merkezi`nde düzenlenen programla kendilerine fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini herkese gösterdi. Öğrenciler, oyunlar oynayıp şarkılar söyledi.

Engelli öğrenciler, sahneledikleri gösterilerle izleyenleri tebessüm ettirirken kimi zaman duygusal anlar da yaşattı. Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinden Arap Murat Akkoyunluoğlu`nun, merkez öğrencilerinden Bekir Madan`ın kaleme aldığı “Kardeşim”; isimli şiirini seslendirdiği sırada salonda bulunanlar gözyaşlarına hakim olamadı.