Belediyemizden emlak vergisi uyarısı

26 Nisan 2014 Cumartesi

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, emlak vergileri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Emlak Vergilerinin ilk taksitlerinin ödeme döneminin (Mart, Nisan, Mayıs) ayı olduğunu söyleyen Yabacıoğlu, ikinci taksitlerin ise Kasım ayı içerisinde ödeneceğini hatırlattı.

Yabacıoğlu; “2 taksit halinde tahsil edilen emlak vergilerinin hemşehrilerimiz tarafından son ödeme tarihine bırakılmadan ödenmesi veznelerde yaşanacak yoğunluğun da önüne geçecektir. Hemşehrilerimiz bu konuda duyarlı davranacaklardır. Ayrıca belediye gelirleri içerisinde önemli bir yer tutan Emlak Vergisi’nin yatırılması hususunda gerekli hassasiyeti gösteren vatandaşlarımız, şehrimize yapılan ve yapılacak olan güzel hizmetlere katkı sunmakta ve Çorum’umuzun daha da güzelleşmesine destek vermektedirler. Bundan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Kanunla belirtilen kişiler emlak vergisinden muaf tutuluyor

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan “Ödenen emlak vergilerinin tekrar iade edilebileceği” ile ilgili haberin Vergi Kanunu`nun yanlış anlaşılmasından dolayı böyle bir haber yapıldığını bunun da kamuoyunu yanılttığını ifade etti.

Emlak Vergi Kanunu`nun 8. Maddesinin 2. Fıkrası`nı da belirtildiği üzere 200 m2`yi geçmeyen, tek meskene sahip, hiçbir geliri olmayan veya sosyal güvenlik kurumlarının birinden emekli olanlar ile engelli, şehit, dul ve yetimlerin durumlarını belirleyen evraklarını belediyeye ulaştırmaları halinde, bu kişilerin emlak vergilerinden muaf tutulduğunun altını çizen Ahmet Yabacıoğlu, “Emlak Vergi Kanunu`nun 5. Maddesine istinaden, bildirimin yapıldığı yılı takip eden yıldan itibaren mükelleflerimize muafiyet hakkı uygulanmaktadır.”; dedi.

100 TL üzeri vergi verenlere 5 taksit imkanı

Belediye Başkanı Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, “Vatandaşlarımız belediyemize olan tüm borçlarını, kredi kartı ve internet üzerinden online ödeyebildikleri gibi belediyemizin bir başka hizmeti olan 333 0 333 numaralı telefonu arayarak telefon bankacılığı sistemi ile de borçlarını ödeyebilirler. Ayrıca, 100 TL üzeri emlak vergisi ödeyecek mükelleflere anlaşmalı banka kartları ile borçlarını 5 taksitte ödeme imkanı sunulduğunu belirtti.