23°C parçalı az bulutlu

23°C parçalı az bulutlu

BELEDİYEMİZDEN EKMEĞİNİ İSRAF ETME KAMPANYASI

20 Şubat 2013 Çarşamba

Belediyemiz, ekmek israfının önlenmesi konusunda kampanya başlattı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, israfın sosyolojik ve ekonomik boyutlarına dikkat çekerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan’ın başlattığı ‘Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası’na tam destek verdiklerini vurguladı. Muzaffer Külcü, konuyla ilgili olarak Çorum`da bir dizi çalışma yaptıklarını anlattı.

“Çorum Belediyesi olarak Başbakanımız`ın himayesinde yürütülen ‘Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası’na katkıda bulunmak amacıyla kolları sıvadık. Kampanya çerçevesinde ekmek israfının hem sosyolojik hem de ekonomik açıdan zararlarını anlatan afişler hazırlattık. Bu afişleri şehrin dört bir yanına astırdık.

Toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı artırmaya yönelik kampanyamızın yanı sıra Belediyemiz yemekhanesinde beyaz ekmek yerine kepekli ekmek kullanımına geçtik. Daha sağlıklı bir besin olan kepekli ekmek geç bayatlaması açısından da avantajlı. Gerçekleştirdiğimiz örnek uygulama ile kurumsal açıdan da ekmek israfının önüne geçmiş olduk.

Bayat ekmekler hayvan barınağına

Ekmek israfı, hem dini hem de milli değerlerimize aykırı bir durum. Zira toplumumuzda yerde bir ekmek parçası bulunsa hemen alınıp öpülür ve alına götürüldükten sonra yüksekçe bir yere bırakılır. Ekmeğe karşı gösterilen bu hürmet ne yazık ki şehirleşme ve refahın artmasıyla birlikte ihmal edilmeye başladı. Bu nedenledir ki ekmek israfında artış yaşanmaya başladı.

Çorum`da ekmek israfının önlenmesi amacıyla başlattığımız kampanya ile toplumun tüm kesimlerine ulaşmayı hedefliyoruz. Müftülükle yaptığımız görüşmenin ardından kampanyayı camilerimizde de tanıtmayı planlıyoruz.

Tüm önlemlere rağmen az da olsa bayatlayan ekmekleri, bölgemizin en nezih hayvan barınağında değerlendireceğiz. Bununla ilgili de bir çalışma yürütüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz kampanyanın başarıya ulaşacağına ve Çorum halkının bu hususta gereken duyarlılığı göstereceğine yürekten inanıyoruz.”;